27. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei tabas autojuhilubasid ostnud petturid

Keskkriminaalpolitsei paljastas ARK-i ametnikest, autokooli õpetajast ning autokooli õpilastest koosneva keti, mis aitas soovijatel ilma eksamil käimata autojuhiluba saada.

Skeemi järgi pakkus autokoolis töötav Igor Ždanov eelmise aasta septembris mõnele inimesele võimalust saada juhiluba eksamit tegemata. Selle eest maksis üks soovija talle altkäemaksu 8000, teine 10 000 ning kolmas koguni 27 000 krooni, kirjutas Eesti Päevaleht.

Ždanov korraldas juhilubade soovija ning tema eest eksami tegija kokkusaamise, kus esimene andis teisele oma ID-kaardi ning üleriided. Üleriided pidi teisele inimesele andma seetõttu, et eksamiruumis filmitakse eksamitegijaid.

Seejärel läks vale eksamitegija ARK-i sõiduteooriaeksamit tegema, kusjuures isikut tuvastama pidanud eksamikomisjoni liikmed Ants Vähesoo ja Mati Malein ei teinud talle mingeid takistusi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077