20 märts 2007
Jaga lugu:

Tallinna–Tartu liinil puhkes taas bussisõda

Majandusministeerium peab tudengibussi seaduserikkujaks ning konkurendid turusolkijaks, uue bussiliini omanik ise aga üliõpilaste soodsaks reisivõimaluseks.

Kurja juur peitub värskes tudengibussi idees, kus sõit on tasuta, kirjutas Postimees. OÜ Tudengibussi nimelist firmat veab Virumaalt pärit majandustudeng Liis Reinhold. Asja idee peitub nädalavahetuseti Tallinna–Tartu liinil kurseerivas bussis, kuhu pääseb vaid üliõpilaspileti ettenäitamisel.

Samal ajal tuleb teistes bussiliinides Tartu–Tallinna liinil üliõpilastel välja käia umbes 95 krooni. Veel eile hommikul lubas OÜ Tudengibussi kodulehekülg, et aprillist maksab sõit uuel liinil 65 krooni, aga päeva jooksul see info kadus.

Reinhold märkis, et tasuta sõit tudengibussiga jätkub ka aprillis. «Tasuta sõit kestab nii kaua, kuni jätkub sponsoreid,» märkis Reinhold. «Viimastel päevadel on meedia meie projektile suurt tähelepanu pööranud ja see on toonud juurde ka sponsoreid.»

Samas keeldus Reinhold sponsorite nimesid avalikustamast.

Majandusministeeriumi liiklustalituse juhataja Priit Vene märkis, et tudengibussil on kindlad väljumisajad ja peatused ning piletid.

«Tudengibussi reisijate eesmärk pole teatri või muusikali külastus, nad sõidavad lihtsalt kodunt kooli,» kommenteeris Vene. «Tudengibussil on kõik liinibussi tunnused, sellisel kujul lõhub tudengibuss liinivõrku ja halvendab ühistranspordi kättesaadavust.»

Lõpliku seisukoha tudengibussi seaduslikkuse asjus kujundab ministeerium lähipäevil. Kui ministeerium tunnistab asja seadusevastaseks, tabab tudengibussi kuni 50 000-kroonine trahv, sest nõutud liiniluba neil pole.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee