21. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroliit blokib Via Baltica ehitust

Euroopa Liidu reeglid ähvardavad peatada Poolast Soome viiva kiirtee ehituse, kuna projekt võib hävitada kaitsealused metsad.

Poola looduskaitsjate sõnul ohustab kiirtee haruldasi orhideesid, linde ja muid loomi.

Euroopa Komisjon on valmis kohtusse pöörduma, et sundida Poolat peatama Via Baltica ehitust, vahendas Bloomberg. Komisjoni sõnul ignoreeris Poola valitsus nende palet otsida alternatiivseid marssruute.

Keskkonnavolinik Stavros Dimas ütles, et ta ei ole õnnelik selle üle. "Projekt rikub Euroopa seadusi ja võib põhjustada tohutu katastroofi," lisas ta.

Poolakad otsustasid, et Via Baltika marsruut läbib Rospuda orgu, mis on loodukaitseala.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077