21. veebruar 2007
Jaga lugu:

Bussijuhid piketeerivad reedel TAKi vastu

Transpordi Ametiühingu TAK osakonna juhatus otsustas täna kutsuda töötajaid osalema piketil 23. veebruaril kell 10.30 Tallinna Autobussikoondise ees ning viia seejärel linnavalitsusse töötajate uus 20protsendiline palganõue, teatas ühing.

Töötajad on pettunud tööandja käitumises. Kehtiva kollektiivlepingu kohaselt oleks bussijuhtide palk pidanud 1. jaanuarist tõusma 10 protsenti ja 1. juulist 6 protsenti, kuid kasv jäi tulemata. Tööandja tänase tõlgenduse kohaselt on palgad Tallinna Autobussikoondises juba aastaks ette ära tõstetud ja kohustust tänavu palka tõsta neil enam ei ole.

Transpordi Ametiühingu TAK osakonna peausaldusisiku Oleg Tšubarovi sõnul on tööandja meel muutlik. Peale augustikuist tõusu lubati teha kaasa ka hiljem kollektiivlepingus ette nähtud tõusud. Neid lubadusi kajastas ka avalik meedia, kui kahjuks need lubadused täna ei kehti.

"Tööandja kustutab ainult tuld ja tõstab palku ainult viimases hädas, kui kogu töötajaskond ähvardab laiali joosta," ütles Tšubarov. "Ametiühing ei kavatse sellise suhtumisega leppida. Kui palgatõusu ei tule läbirääkimiste teel, jätkame kindlasti aktsioonidega," lubas peausaldusisik.

TAK töötajate reedest piketti toetavad ka ametiühingu Trammi- ja Trollikoondise osakond.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee