4. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Line’i kohtuasi võib Tallinki jaoks luua ebameeldiva pretsedendi

Viking Line’i töötajad ähvardavad streigiga, juhul kui Rosella viiakse Eesti lipu alla, sest laevafirmal on plaan asendada laeva soomlastest meeskond Eesti odavama tööjõuga.

Viking Line otsib Euroopa Kohtust kaitset oma töötajate streigiähvarduste eest ja püüab kohust veenda, et see keelaks streigid ja muud töötajate väljaastumised, kirjutas Eesti Päevaleht.

Financial Times kirjutas, et kohtuotsus ei puuduta kaugeltki mitte ainult Viking Line’i Rosellat ja laevandust, vaid hõlmab paljusid majandussektoreid, luues omaette pretsedendi. Kohtus vastanduvad nimelt kaks EL-i tuumpõhimõtet: ühelt poolt laevafirmale soodsaid ettevõtte asutamisvabaduse reeglid, teiselt poolt ametiühingute kinnitused töötajate põhiõigustest, näiteks õigusest streikida.

Riigikantselei Euroopa Liidu sekretariaadi juhataja Keit Kasemets sõnul otsest mõju hakkab kohtulahend avaldama laevandusettevõtetele, teiste hulgas ka Tallinkile, kes on vihjanud soovile Silja Line’i laevad Rootsi lipu alt Eesti lipu alla tuua.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077