3. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopas müüdavate Nissanite tootmine kolib osaliselt Indiasse

Jaapani suuruselt teine autotootja Nissan Motor teatas kavatsusest investeerida 840 miljonit dollarit India autotööstusesse. Lenta.ru teatab viitega ajalehele Nikkei, et Nissani juhtkond plaanib India lõuna- ja lääneossa ehitada kaks kuni kolm autotehast.

Nissani India tehased spetsialiseeruvad väikeautodele. Nissani plaanide kohaselt peaks umbes kolmandik Indias toodetavatest autodest müüdama sealsel siseturul, umbes kaks kolmandikku on mõeldud peamiselt ekspordiks Euroopa riikidesse.

Nissan plaanib esimese tehase ehitust alustada tänavu. Esimene auto peaks sealsetelt konveieritelt maha veerema 2009 aastal. Tehase planeeritav tootmisvõimsus on 200 000 autot aastas. Lisaks autode komplekteerimise Indiasse kolimise plaanib Nissan hakata ka komplekteeritavaid detaile osaliselt tellima India ettevõtetelt.

Eelmise aasta lõpu seisuga olid Nikkei andmetel Nissani ja India ametivõimude läbirääkimised lõpusirgel. Arvatavasti avalikustatakse uute tehaste asukohad lähematel päevadel, seejärel teeb Nissan ka ametliku teate India projekti alustamise kohta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077