Autor: Laomaailm • 6. oktoober 2023

Uudne laorobot lõpetab töötajate aja raiskamise

Kas ka Sinu laos või tootmises kulutavad oskustöölised oma kallist tööaega kaupade transportimiseks pikkade vahemaade taha? Kui jah, siis kaalu kindlasti aluseteisaldusroboti hankimist!

Logistikavaldkond on kiiresti arenemas tänu tehnoloogia ja automatiseerimise arengule. Üks murranguline lahendus, mis aitab oluliselt kaasa laomajanduse automatiseerimisele, on autonoomsed vedukid ehk AGV-d. Tihti jääb nende kasutuselevõtt siiski suure investeeringu ja digitaliseerimise vajaduse taha. EP XP15 robotid võimaldavad kiirendada laoprotsesse ning muuta toimingud tõhusamaks ja sujuvamaks erinevalt AGV-st soodsalt ja lihtsalt.

Aluseteisaldusroboti EP XP15 kasutuselevõtt tähendab võimalust astuda samm edasi ja avada uksed tulevikku ilma suurte ümberkorralduste ja kuludeta.

Storit-Laomaailmas äsja müügile tulnud poolautonoomne alusesiirderobot EP XP15 on automatiseeritud maailma sisenemiseks hea lahendus, ja mille olulisteks eelisteks on selle mitmekülgsus ja kasutuslihtsus. See on loodud pakkuma optimaalset paindlikkust laoprotsesside korraldamisel vajaduseta kaardistada kogu laopind nii pindalalt kui ka ruumalalt. Robotil on võimekus toimida nii autonoomse robotina kui ka elektrilise kahvelkäruna. See annab kasutajale vabaduse valida sobiv režiim vastavalt hetkevajadustele ja -ülesannetele. Ühe nupuvajutusega saab elektrilisest alusesiirdajast autonoomne veduk, mis viib alusel kauba eelseadistatud asukohta, paneb aluse maha ja soovi korral naaseb algpunkti.

Kuidas erineb XP15 tavalisest elektrilisest alusesiirdajast?

XP 2D visuaalne navigatsioonitehnoloogia ja LIDAR tüüpi kaugusandurid võimaldavad sellel täpselt jälgida oma asukohta, enda ümbrust ning vältida kokkupõrkeid, tagades seeläbi ohutu ja tõhusa liikumise. Lisaks erinevatele anduritele ühendub XP15 Bluetoothi abil nutiseadmega, kust on võimalik robotile määrata marsruute, näha reaalajas seadme tööjärjekorda ning jooksvalt jälgida roboti tegevust.

Sellel on 1150mm pikad kahvlid ja 1500 kilogrammine tõstevõime, mis muudab selle sobivaks erinevate materjalide ja kaupade alusel käitlemiseks. XP15 on varustatud kergelt vahetatava 24V 60Ah Li-Ion akuga ning välise laadijaga mis tagavad pika tööaja ja minimaalsed seisakud.

Poolautomaatse alusesiirderoboti kasutuselevõtmine on laomajanduses oluline samm tulevikku. Selle mitmekülgsus, autonoomsus ja automatiseerimise eelised muudavad selle lahenduseks, mis võimaldab ettevõtetel saavutada tõhusam ja organiseeritum toimimine kiiresti muutuvas logistikamaailmas. EP XP15 poolautonoomne alusesiirdaja võimaldab lao/tootmise töötajal keskenduda oma põhitegevusele, mitte kulutada aega kaubaga pikkade vahemaade läbimiseks.

Nii laopinna kui tegevuste optimeerimine ongi laopidamises võtmeküsimusteks. Kui masin aitab optimeerida ladustamiseks tehtavaid liigutusi, siis laopinda saab optimeerida mitme nutika lahendusega.

Optimeeri oma lao-ja tootmispinnad!

Ettevõtte tegevuse arenedes suureneb reeglina ladustatava kauba maht ja kasvab põrandapinna vajadus, olgu siis töökohtade, olmeruumide või laos täiendava pinna saavutamiseks.

Enne kolimise otsuse tegemist oleks mõistlik veel nõu pidada igapäevaselt ladude sisustamisega tegeleva spetsialistiga, kes kõrvaltvaataja pilguga vaadates näeb, kas on jäänud veel mõni lahendus täiendava pinna või mahutavuse saavutamiseks kasutamata.

Esimesena peaks vaatama, kas kogu ruum kuni laeni on efektiivses kasutuses? Storit-Laomaailma lao- ja tootmisruumidesse mõeldud moodul-vahepõrandaid (ingl. k. Mezzanine; ehituses tuntud rohkem kui vahelagi) saab paigaldada teatud tingimustel ka igapäevatööd häirimata. Lisaks on nutikas ära kasutada laefermide vahelise ja välisuste kohal oleva ruumi.

Suure kandevõimega (kuni 4000 kg/m2), vajadusel jätkatavad ning teisaldatavad moodul-vahepõrandad (sildega kuni 12 meetrit), ei jäta ühtegi lao- või tootmisruumi kuupmeetrit kasutamata!

Need lahendused on leidnud rakendust erineva ärisuunitlusega tootmis- ja laondusettevõtetes, remondi- ja pagaritöökodades, nii oma kui rendipindadel. Vahepõrand on ideaalne lahendus, kui selle all peab ruum vabaks jääma näiteks tõstukiga sõitmiseks või tootmismasinate pinnaks. Kui olete juba paigaldanud vahepõranda ja tekib vajadus kolida, siis saab vahepõranda võtta uutesse ruumidesse kaasa sama lihtsalt nagu erinevad laoriiulid.

Suure kandevõimega vahelaed käivad kokku ja lahti nagu legod.
Moodulvahepõranda saab ehitada ka mitmekordsena.

Ladudes, milles ringleb peamiselt peenkaup, saab piisava kõrguse olemasolul lihtsasti riiulipinda juurde tekitada ruumi kõrgust ära kasutades. See on peenkauba ladustamise puhul kõrgusesse minekul üks soodsamaid viise, kuna teise korruse riiulid toetuvad esimese korruse riiulitele. Riiulitele tugineva korruslao (ingl. k. Multi-tier Warehouse) suureks plussiks on, et seda on võimalik ehitada järk-järgult vajaduse kasvades.

Pildil on hiljuti valminud kahekordne korrusladu, mis on ette projekteeritud kolmanda korruse lisamiseks.
Vahepõranda käiguteed on võimalik ehitada nii tsingitud restist kui veekindlast vineerist.

Aga nutikalt soodsaid lahendusi laopinna iga kuupmeetri ära kasutamiseks on veel!

Kui kasutate valdavalt kaubaaluseriiuleid, aga komplekteerite peamiselt tükikaupa, siis võib teil aktiivkohtadel olla palju tühja ruumi ning komplekteerimisel tuleb tihti läbida pikki vahemaid. Sellest tingitud ruumi ja aja ebaefektiivset kasutamist on võimalik ära hoida.

Storeganizer kompaktlao uuenduslik hoiustamissüsteem pakub paindlikku ning kompaktset, igale hoiustatavale tootele head ligipääsu võimaldavat lahendust.

Näide aktiivkohtades ladustamise efektiifsusest kaubaalustel, peenkaubariiulis või Storeganizer lahendusega.

Storeganizeri kasutuselevõtuga saavutad keskmiselt:

-40% ruumivõitu

-26% komplekteerimise efektiivsuse kasvu

-42% väiksem kõndimise vahemaa laooperaatoril

-põrandapinnalt ligipääsetavate SKU-de mitmekordistumine

Efektiivselt kasutatud aktiivkohad.

Maksimaalne ruumikasutus on oluline kulude kokkuhoid. Kuidas nende võimalustega lähemalt tutvuda?

Parim võimalus on tulla Laagrisse, STORIT-Laomaailma lattu või kutsuge meid oma ruume üle vaatama ning koos lahendusi leidma! Helistage meile numbril 659 3050

Vaata ka: www.storitgroup.com

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077