Autor: Michal Leman • 6. veebruar 2024

FlixBusi Baltikumi juht: suures kliimapööramise tuhinas on kaugbussiliinid täiesti ära unustatud

Euroopa Liit on seadnud eesmärgiks muuta Euroopa 2050. aastaks kliimaneutraalseks, kuid täna puudub plaan, kuidas toetada kaugliinibusside üleminekut süsinikuneutraalsusele. On justkui ühine arusaam, nagu elektrirongid lahendaksid kõik meie pikamaatranspordi ja kliimaeesmärkide saavutamisega kaasnevad probleemid, leiab FlixBusi Baltikumi regioonijuht Michał Leman.
XlixBusi Baltikumi juht Michal Leman.
Foto: FlixBus

Samal ajal kui suuname Euroopa ja Eesti riigi vahendeid rongiühenduse ehitamisesse, on justkui ära unustatud kaugliinibussid. Tuleviku pikamaatransport ei seisne kogu logistika rongidele ülekandmisel, vaid erinevate transpordiviiside miksimisel. Isegi turgudel, nagu Saksamaa, mis on raudteevõrgustiku poolest ülitihe, on bussiühendus tohutult olulisel kohal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077