Autor: Priit Heinaste • 4. november 2020

Kriis võib oluliselt muuta reisijate transpordikäitumist

Reisijateveo sektor on tekkinud tervisekriisi üks suurimaid kannatajaid. Seoses erinevate liikumispiirangute kehtestamise ja suurenenud hirmuga massitranspordi kui potentsiaalse kõrgema riskiallika ees, on sektor pidanud silmitsi seisma nõudluse ulatusliku vähenemisega, kirjutab KPMG vandeaudiitor Priit Heinaste.
Priit Heinaste.

Statistikaameti andmetel vähenes ühistranspordiga sõitjate arv eriolukorra ajal poole võrra, bussitranspordis koguni 58 protsenti. Eriti ulatuslikult on see mõjutanud riigisiseseid tellimusvedusid ja rahvusvahelisi vedusid, mille puhul on sõitjate arv vähenenud vastavalt 69 ja koguni 96 protsenti. Lähiajaloos ei ole sektor niivõrd ulatuslikku nõudluse langust näinudki. Huvitav saab olema jälgida arenguid käesoleva aasta kolmandas kvartalis. Siis peaks olema näha, kas ja kui palju on sektor taastunud, kuid tõenäoliselt ei ole see taastumine piisavalt suur ja laiaulatuslik, et tagada kõikide turul toimetavate transpordiettevõtete pikaajalist jätkusuutlikkust.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077