6. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arno Kütt: pakivedu droonidega on tõsine tulevikuäri

Sel suvel esitles Cleveron uusi nutikaid postkaste, mis Küti sõnul vähendavad "lolli tööd".
Foto: Anne Oja
Kui tahad maailmas läbi lüüa, pead tegema tooteid, mida maailmas veel olemas ei ole. Kusjuures hea äriidee ei maksa mitte midagi, neid saab osta 10 eurot ämbritäis, asi on teostuses, ütleb maailmas läbi löönud Cleveroni juht Arno Kütt.

Äripäeva konverentside toimetus küsis Kütilt, kes on Cleveroni järgmine klient. "Meil on palju läbirääkimisi pooleli, järgmine suurem tuleb Euroopa poolt. Täna veel nime öelda ei saa," vastas Kütt. Ta avaldas lootust, et ehk saab selle kliendi nime avaldada juba septembri lõpus Äriplaani konverentsil.

Te esinete tänavusel Äriplaanil, aga keda te ise kõige rohkem kavas ootate? 

"Rain Lõhmus on päris palju asju üles ehitanud. Kui tuuakse head näidet ja halba näidet ettevõtete juhtidest, siis tema on alati olnud see hea näide. Teda tahaks kuulata."

Äriplaan 2018 laval astuvad üles Erkki Raasuke, Andres Agasild, Armin Kõomägi, Antti Moppel, Ain Hanschmidt, Rain Lõhmus jpt Äripäeva korraldatav Eesti suurim majanduskonverents Äriplaan 2018 toimub 28. septembril ning seal räägivad ettevõtjad oma ootustest ja hirmudest ning tuleva aasta äriplaanist. Pääsmed ja programm on siin.

Küti sõnul on Cleveron ja Starship arutanud omavahel ka koostöövõimalusi. "Eesti on nii väike. Kõik tunnevad kõiki," ei näe Kütt võimalust, kuidas oleks võimalik üksteisest mööda vaadata. Starshipi ostmise peale polevat ta aga isegi mõelnud. Samuti ei kavatse Kütt Cleveroni maha müüa. Walmartiga läbirääkimisi pidadeski jäi Eesti ettevõte endale kindlaks, et pakiautomaatidele peab jääma peale Cleveroni logo.

Viljandis tegutsemise kohta ütleb Kütt, et rist ja viletsus see kindlasti ei ole. "Kaugus Tallinnast ei määra ka mitte kuidagi, kui meie turud on hoopis teisel pool ookeani," leiab ta. "Pigem on probleem Eestiga. Lennuühendused ja muud logistilised probleemid. Tööjõuga, jah, on Viljandis keerulisem. Kuna me vajame just tippspetsialiste ja kui me ka leiame sellise, kes on valmis Viljandisse tulema, siis tõenäoliselt tema pere teine pool, kes ka tihtipeale on tippspetsialist, tal on raske Viljandisse tööd leida."

Äripäeva konverentside pikka intervjuud Arno Kütiga loe Äripäevast.

Autor: Marili Niidumaa Äripäeva konverentsid

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077