5. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ettevõtteks valiti Cleveron

Cleveroni asutajad Peep Kuld (vasakul) ja Arno Kütt.
Foto: Andras Kralla
Eile nimetati pidulikul auhinnagalal Eesti aasta ettevõtteks pakiautomaate arendav ja tootev Cleveron AS.

Aasta ettevõte valiti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi „Ettevõtluse auhind“ ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja konkursi „Konkurentsivõime edetabel“ parimate seast. Sel aastal konkureerisid aasta ettevõtte tiitlile Cleveron AS, Aston Synthetics OÜ, Thermory AS, Ecometal AS, SA.MET AS, Callisto Group OÜ ja Tallink Grupp AS.

EASi juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnul on aasta ettevõte Cleveron on tõeliselt inspireeriv lugu, kus kõva tööga on nullist üles ehitatud äri, mis kasvab kordades. "See on kõrgtehnoloogiline ettevõte Viljandimaalt, mis on lahti murdnud maailma kõige suuremate kaubakettide uksed,“ ütles Ivask ja lisas, et nende sihid on veel kõrgemal.

Cleveroni asutaja ja tegevjuht Arno Kütt esineb ka logistikamaastiku iga-aastasel tippsündmusel Logistika Aastakonverentsil, mis toimuib sedapuhku juba 20. korda.

Juubeli konverentsil otsime vastuseid järgnevatele küsimustele: millised on logistikasektori peamised väljakutsed tänases maailmas ja millised muudatused ootavad meid ees järgneva paarikümne aasta jooksul? Milline saab olema tulevikutransport ja nutilahendused?

Esinejate nimekirjast leiab veel Tallink Grupi transpordijuhi Håkan Fagerstromi, Operail tegevjuhi Raul Toomsalu, Omniva värske juhatuse esimehe Ansi Arumeele, Autoettevõtete Liidu tegevjuhi Villem Tori, logistikaeksperdi Illimar Pauli, Eesti Raudtee peadirektori Erik Laidvee jpt. 

Konverents toimub 28. novembril vatsvalminud Omniva Baltimaade moodsaimas logistikakeskuses Rae vallas, Pähklimäe teel, kus päeva lõpus toimub ka uut keskust tutvustav ringkäik.

Programm ja esinejate nimekiri täieneb iga päevaga, varasematele registreerijatele soodushind.

Nagu alati toimub ka Aasta Logistikategu 2018 võitja väljakuulutamine ja autasustamine. Samuti autasustame valdkonna TOP-ide võitjaid.

Konverentsi modereerib Urmas Vaino.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul on võitja puhul tegu justkui Leiutajateküla Lotte raamatu pildikesega. „Kuskil „Leiutajatekülas“ mõtlevad leiutajad välja masinavärgi, mis teeb rõõmu kogu maailmale. Selliseid ägedaid näiteid otsimegi,” ütles Tamsar.

Ettevõtluskonkurss sisaldab endas kahte konkurssi:

1.Konkurentsivõime edetabel, mida korraldab kaubandus-tööstuskoda. Selle konkursi raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus ettevõtete majandusnäitajate põhjal. 

2.Ettevõtluse auhinda annab välja EAS koos Tööandjate Keskliiduga. Sellel konkursil selgitatakse välja riigile enim kasu toonud ettevõtted viies valdkonnas: aasta eksportöör, aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta disaini rakendaja ja aasta pereettevõte.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja konkurentsivõime edetabeli 2018 võitjad:

•Konkurentsivõimelisim suurettevõte - Tallink Grupp AS

•Konkurentsivõimelisim väike- ja keskmine ettevõte - SA.MET AS

•Konkurentsivõimelisim mikroettevõte – Callisto Group OÜ 

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted 2018 tegevusvaldkonniti:

•Harju Elekter AS, tööstus ja energeetika

•AS Farmi Piimatööstus, toiduainetööstus

•Tallinna Kaubamaja grupp AS, jaekaubandus

•Orlen Eesti OÜ, hulgikaubandus

•Tallink Grupp AS, turism

•AS Kapitel, kinnisvara

•Merko Ehitus AS, ehitus

•Nortal AS, side, kommunikatsioon ja IT

•Sillamäe Sadam AS, teenindus

•Infragate Eesti AS, projekteerimine ja arhitektuur

Aasta uuendaja: Cleveron AS

Aasta eksportöör: Thermory AS

Aasta pereettevõte: Ecometal AS

Aasta disaini rakendaja: Cleveron AS

Aasta välisinvestor: Aston Synthetics OÜ

Noor ettevõtja 2018: Robin Saluoks, kes teeb maailma põllumajanduses digirevolutsiooni oma ettevõttega eAgronom.

 

 

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077