Autor: Heija-Liis Ristikivi • 17. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva: klassikaline logistikamudel toiduvedude puhul ei toimi

Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht
Omniva on toiduvedude pakkumisega piloteerinud üle aasta ja seda Tallinnnas ning selle lähiümbruses, nüüdsest aga jätkavad jaeketid toiduvedudega iseseisvalt, teatas Omniva.

Piloodi käigus on Omniva analüüsinud teenuse osutamise kulusid ja erinevate tööprotsesside efektiivsust ning jõudnud järeldusele, et konsolideerimine toiduvedude puhul efekti ei anna ja klassikaline logistikamudel selle äri puhul ei toimi. Lisaks on selgunud, et tarnepiirkondade laienedes ning sarnase logistikaprotsessiga jätkates ei oleks teenuse osutamine enam majanduslikult jätkusuutlik.

“Omniva on olnud ja on edaspidi logistkaturul innovatsiooni kõrgelt hindav ja just seepärast sellised piloteerimisi ette võetaksegi,” ütles Omniva pakiäri valdkonna juht Sten Argos pressiteates. “Antud piloot on andnud väga hea sisendi, kuidas tänapäeva logistilised protsessid peavad muutuma ning kui kiiresti muutuvad klientide vajadused erinevate teenuste tarbimisel.”

Arvestades senise koostöömudeli protsesse, selle alusel kujunevat teenuse hinda, partnerite soove teeninduspiirkondade ja muude teenuse osutamise üksikasjade osas ja iga jaeketi soovi ka oma brändinguga rohkem nähtaval olla, on igal ketil otstarbekam ise oma toiduvedusid korraldada.

“Teenus on lõppklientide hulgas populaarne ja toidukullerite töö sai klientide suurepärase tagasiside osaliseks. Turu arenedes ja praeguse piloodi kogemuste tulemusi analüüsides ei saa välistada, et Omniva võib tulevikus toiduvedude juurde naaseda. Seda siis juba eraldi sellise teenuse tarbeks üles ehitaud protsessi ja lahendustega,” kommenteeris Argos. “Oleme tänulikud oma kõigile partneritele, kellega saime piloodi koostöö raames areneda ja õppida. Kindlasti toetame ja aitame oma partnereid toiduvedudega jätkamisel.”

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077