Autor: Logistikauudised.ee • 20. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva logistikakeskuse ehitab NOBE ja Eventuse konsortsium

Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht
Nordecon AS kontserni kuuluva ettevõtte Nordecon Betoon OÜ (brändinimi NOBE) ja Eventus Ehitus OÜ konsortsium sõlmis Omnivaga lepingu 13 000 m2 pinnaga logistikakeskuse ehitamiseks Tallinna külje alla Rae valda, teatas Nordecon.

Ehituslepingu maksumus on ligikaudu 10 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks. Koos sorteerimistehnoloogiaga läheb uus hoone Omnivale maksma 17,2 miljonit eurot, mis teeb sellest ettevõtte senise ajaloo suurima investeeringu. Ehitustööde valmimisajaks on määratud 2018. aasta sügis.

Kavandatud logistikakeskus, mis võtab enda alla ligikaudu 13 000 ruutmeetrit ning tuleb Baltikumi kaasaegseim, hakkab Omniva esindaja sõnul käitlema kõiki Eestisse sisenevaid, Eestisiseselt liikuvaid ning Eestist välismaale suunduvaid pakke ja kirju. 

Omniva juhatuse liikme Ansi Arumeele sõnul näitavad kõik logistikamaastiku arengud ja trendid, et keskuse ehitamise puhul on tegu üliõigustatud otsusega. “Tänaseks oleme läbinud pea pool kogu 17-miljonilisest logistikakeskuse projektist – planeerimise. Nüüd järgneb oluliselt nähtavam osa -  tehtud plaanide realiseerimine, ehk ehitamine ja tehnoloogia käiku võtmine,” selgitas Arumeel pressiteates. Tema sõnul on uue logistikakeskuse ehitaja väljavalimisega jõutud sammu võrra lähemale uuele etapile ettevõtte ajaloos.

NOBE juhatuse liige Magnus Velling nendib, et Omniva logistikakeskus on mahu, keerukuse ja ehitustempo poolest töövõtjale korralik väljakutse. "Eventus Ehitusega on seljataga mitu ühist edukat ehitusprojekti ja kokkutöötanud meeskonnad, seega oleme veendunud, et eesootav töö on igati jõukohane ning ootame põnevusega starti," lisab Velling.

Eventus Ehituse juhataja Lauri Kaska sõnul on Omniva logistikakeskus loogiline jätk ettevõtte poolt ehitatud lao- ja tootmishoonetele. „Just viimastel aastatel on seda tüüpi tööd moodustanud suure osa meie portfellist, seega on meil taas võimalus oma teadmisi parimal moel rakendada. Lisandväärtust annab projektile kindlasti ka partnerlus NOBE kogenud meeskonnaga,“ märkis Kaska.

Põhiosas tuleb logistikakeskuse hoone ühekorruseline, kuid väiksemale kontoritiivale tuleb kaks korrust. Tootmispoolel hakkab uues majas töötama umbes 200 ja kontoripoolel 75 inimest. Plaanide kohaselt soovib ettevõtte juba järgmise aasta jõulumahud vastu võtta uues keskuses.

Omniva uus logistikakeskus tuleb Tallinna külje alla Rae valda, kus on hea logistiline asukoht ja võimalused edasiseks laienemiseks. Möödunud aastal soetas Omniva logistikakeskuse rajamiseks 70 000 ruutmeetrise krundi. Hoone võtab sellest enda alla 13 000 ruutmeetrit, seega jääb ruumi ka tulevikus laienemiseks.

Uue logistikakeskuse planeeritav välisvaade
Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht

Omniva kontserni põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine. Lisaks emaettevõttele AS Eesti Post kuuluvad kontserni tütar- ja sidusettevõtted. SIA Omniva ja UAB Omniva LT põhitegevus on pakiautomaadi- ja kullerteenuse osutamine Läti ja Leedu turul. AS-i Maksekeskus tegevusala on makselahenduste pakkumine e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele Baltikumis. OÜ Post11 pakub rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.

Kontserni keskmine töötajate arv üle Baltikumi oli 2016. aastal 2244 inimest ning 2016. aasta käive oli 95,8 miljonit eurot.

NOBE ehk Nordecon Betoon OÜ on aastast 2000 ehituse peatöövõtu ja betoonitöödega tegelev ettevõte, mis pakub ehituse täisteenust projekteerimisest hoone valmimiseni. Alates aprillist 2017 kasutab ettevõte kaubamärki NOBE. NOBE annab tööd ligi 155 inimesele.

Eventus Ehitus OÜ on 2005. aastal asutatud ehituse peatöövõtu ja projektijuhtimisega tegelev ettevõte.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077