Autor: Ketlin Rauk • 13. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskus muutis äri turvaliseks

Turvaettevõtete liit valis möödunud aasta parimaks turvalahenduseks Transiidikeskuse territooriumi uue valvesüsteemi. See ei hõlma vaid turvatehnikat ja mehitatud valvet, vaid täiendab terminali tööd ja logistikat. Logistika klubiga on võimalik lahendust minna vaatama 22. mail.

AS Transiidikeskus pakub sadamateenuseid ja nad juhivad Muuga sadamas kahte terminali – konteinerterminali ja üldkaubaterminali. Turvalahendus annab territooriumil toimuvast selge ülevaate ja see muutis väga palju ettevõtte seniseid turvameetmeid. Muu hulgas jõudis uuele tasemele videovalve.

Selge pilt territooriumi igast nurgast. Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee ütles, et kuna nende juures hoiul olevad kaubad on väga kallid, peab ka turvalisus olema hästi tagatud.

Enne uuele süsteemile üleminekut kasutati Laidvee sõnul füüsilist valvet, ehk nii-öelda “valvur ja koer” meetodit. Lisaks oli kohati kasutuses videovalve, kuid terviklik süsteem jättis soovida. “See ei katnud tervet territooriumi ning see oligi põhiline probleem,” märkis Laidvee.

Praegu toimib tema sõnul kõik tervikuna, seda tänu suurepärasele tehnikale. Laidvee hinnangul ei tehtud investeeringut uude turvasüsteemi varem, sest selleks polnud aeg veel küps. Ühel hetkel aga saabus aeg, mil oldi muutusteks valmis. Nii korraldatigi hange, mille võitis G4S.

Laidvee sõnul oodati turvalahenduselt eelkõige terviklikku lähenemist turvalisuse tagamisele. “Tegutseme Muuga sadamas ligi 80hektarilisel territooriumil ning kaupade väärtus, mille eest vastutame, ulatub miljarditesse eurodesse,” selgitas ta. “Seepärast on meie ootused turvalahendusele kõrged – see peab tagama kaupade säilivuse ning andma ülevaate personali ja autode liikumise kohta meie territooriumil.”

Laidvee sõnul oli väga oluline ka, et kliendid saaksid oma silmaga videovalve abil veenduda, et nende kaubaga on kõik korras. “Efektiivne turvalahendus annab meile konkurentsieelise,” lisas ta.

Praeguse seisuga jälgib Transiidikeskuse ala üle 120 videovalvekaamera. Fikseeritud on ka sisenemine ladudesse – kui vanasti pääses sisse pigem anonüümselt, siis nüüd on selgelt näha, kes, mis ajal ja millisesse lattu siseneb. “Töö on täielikult korrastatud,” märkis Laidvee. “Enam ei ole anonüümsust, kõik on selge ja üheselt arusaadav.”

Laidvee sõnul ei ole turvalahendus veel päris valmis. “Niiöelda tuumikut oleme kasutanud umbes pool aastat ning teeme jooksvalt täiendusi-täiustusi, mis võimaldaksid senisest veelgi suuremat funktsionaalsust,” rääkis ta.

Pikemalt saab Transiidikeskuse turvalahendusest lugeda Äripäevast..

Vaata ka videot

22. mail Logistika klubi Transiidikeksuses: „Aasta turvalahendus – kuidas võeti kontrolli alla ettevõtte vara ja territoorium“

Transiidikeskuse juht Erik Laidvee räägib, miks selline turvalahendus loodi, näitab, kuidas sellega võeti kontrolli alla kogu ettevõtte territoorium ning kuidas see aitab kaasa ka tootmissüsteemi korraldamisele. Toimub ka ringkäik Muuga sadamas ja Transiidikeskuse konteinerterminalis.

Toimumiskoht: Muuga sadama peahoone (Maardu tee 57)

Ajakava:

10:45-11:00 Kogunemine, kohvi ja suupisted11:00-11:45 Transiidikeskuse kogemus: kuidas luua konkurentsieelist andev turvalahendus, Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee11:45-12:15 Võimalused logistikaäri turvalahendusteks, G4S turvatehnikadivisjoni direktor Priit Orasson12:15-12:30 Kohvipaus12:30-13:30 Ekskursioon Muuga sadamas ja Transiidikeskuses: kuidas töötab Aasta turvalahendus13:30 Ürituse lõpp

Osalustasu 89 eurot + km

Registreeruda saab SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077