Autor: Logistikauudised.ee • 8. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta parim turvalahendus tehti jälle transpordisektoris

Kalle Reinart (paremal) Turvaettevõtete Liidust annab aasta parima turvalahenduse eest auhinna Renno Tammlehele ASist Saarte Liinid.
Foto: Annika Matson
Eile toimunud Turvakonverentsil kuulutas Eesti Turvaettevõtete Liit aasta parimaks turvalahenduseks ASi Saarte Liinid väikesadamate videovalvelahenduse. Eelmisel aastal kuulutati konkursil parimaks lahenduseks Transiidikeskuse turvalahendus.

Saarte Liinide videovalvelahendus hõlmab Roomassaare, Abruka ja Ringsu sadamaid. Keskne süsteem võimaldab sadamates ja ka Saarte Liinide peakontoris Kuressaares jälgida kõigis kolmes sadamas toimuvat. Lisaks rasketesse oludesse mõeldud videolahendusele töötas töö teostaja Hansab AS välja kliendi kõiki erisoove arvestava nutilahenduse, millega on võimalik sadama töötajatel ja ka sadama klientidel määratud kaameraid oma nutiseadmetest üle interneti turvaliselt jälgida.

Lahenduse väärtuseks saab pidada, et läbi väikesadamate turvalisuse tõhustamise muutub turvalisemaks kogukonna elu väikesaarel ja väljatöötatud platvorm võimaldab sinna liita ka teisi väikesadamaid. Ülesande täitmise muutsid keerukaks süsteemi toimimist mõjutavad ilmastikuolud ning kõrged parameetrinõuded internetiühendusele, mis tuntud internetiriigi Eesti kõikides asumites ei olegi iseenesestmõistetavad.

Transpordisektoriga seotud turvalahendus võitis Eesti parima turvalahenduse tiitli teist aastat järjest. Möödunud aasta konkursil tunnistati parimaks ASi Transiidikeskus integreeritud turvalahendus. Lähemalt saab Transiidikeskuse turvalahendusest lugeda SIIT.

Teiste eile üle antud turva valdkonna auhindade kohta loe teemaveebist Kinnisvarauudised.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077