Autor: Kadrin Karner • 18. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtte naabrusest vangla minema peletanud kütusetransiidiärimees võeti RKASi

Hiljuti sai teatavaks, et kütusetransiidifirma Vopak E.O.S juht Arnout Lugtmeijer sai Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukogusse. 

Uude positsiooniastumist kommenteeris Lugetmeijer  vastates Äripäeva viiele küsimusele kahe lausega.

„Kui minister Juhan Parts tegi mulle ettepaneku asuda RKASi nõukogu liikmeks võtsin selle vastu. Hindan RKASi kõrgelt ning pean seda oma kogemuse põhjal võimekaks organisatsiooniks, kui mõelda näiteks ettevõtete vahelise eriarvamuse konstruktiivsele lahendamisele kevadel. Nõukogus näen oma rolli selles, et jagan RKASiga enda kui ettevõtluses kogenud juhi värsket ja sõltumatut vaadet," ütles praegu välismaal viibiv Lugtmeijer oma pressiosakonna kaudu.

Veel veidi aega tagasi käis Vopak E.O.S Eesti riigi ja justiitsministeeriumiga kohut uue Tallinna Vangla asukoha üle. Asi lõppes sellega, et uus vangla ehitatakse Rae valda OÜ Rosamil kinnistutele.

Rosamil on ettevõte, milles suurosalus kuulub ettevõtja Joakim Heleniusele ning vähemusosalused tema ärijuhtidele Ülo Adamsonile ja Aivar Kempile. Kui palju riik uue vangla alla jääva maa eest Rosamili omanikele maksab ei ole veel teada.

Riigi Kinnisvara kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm ütles, et tehingu maksumust ei saa täna öelda sel lihtsal põhjusel, et kuna sõlmitud on alles eelkokkulepped kinnistute omandamiseks ning veel ei ole paslik tehingu täpsematest tingimustest sh hinnast rääkida. „Täpsematest tehingu tingimustest saab rääkida peale vangla rajamiseks vajaliku detailplaneeringu kehtestamist ja tehingu tegemist, eelduslikult 2012. aasta kevadel,“ selgitas Idnurm.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077