Autor: Harro Puusild • 10. mai 2022

Pärnu tarneahelakonverents 2022 toob lavale 7 välisesinejat

26.-27. mail toimuval Pärnu tarneahelakonverentsil alapealkirjaga "Mõistlik ja mõttetu" esineb kokku 7 välisesinejat.
Pärnu tarneahelakonverents 2022 toimub taas Pärnu Kontserdimajas. Fotol slacklines Jaan Roose 2020. aasta tarneahelakonverentsil.
Foto: Raul Mee

Konverentsi peaesineja astub esimesel päeval lavale tarneahela professor ja riskiekspert Omera Khan (Taani/Suurbritannia), kelle teadusuuringud on pälvinud rahvusvahelist tunnustust. Ta on inspireeriv esineja ja kogenud visionäär, kes on oma töös keskendunud tarneahela strateegilisele juhtimisele, vastupidavusele ja riskijuhtimisele. Omera Khan tuleb Pärnu tarneahelakonverentsile lavale juba teist korda. Varem on ta tarneahelakonverentsile esinenud 2019. aastal, mil ta valiti osalejate poolt kolme parima hulka.

Tänavusel konverentsil räägib ta lähemalt sellest, miks tasub oma tarneahelate tulevikuks ettevalmistamisega kiirustada. Lisaks osaleb Khan õhtul koos Capri-Suni tarneaheladirektori Anders Zornig Zobbega (Saksamaa) küsimuste ja vastuste sessioonis, kus kõigile kuulajatel on võimalus rahvusvahelistelt ekspertidelt küsimusi küsida.

Anders Zornig Zobbe (Saksamaa) on joogitööstuse Capri-Sun tarneahela direktor ja Pärnu Tarneahelakonverents 2019 publiku lemmik (Saksamaa). Zobbe on rahvusvahelise kogemusega tarneahela professionaal, kellel aastatega kogunenud referentside hulgas sellised nimekad firmad nagu MAN B&W, DSV, Toyota ja Carlsberg. "Juhtimine on nagu osake curling´u meeskonnatööst, kus liider on nagu hari, mille ülesanne on kõrvaldada takistused ja tagada, et võimalikult paljud jõuaksid sihtmärgini," ütleb Zobbe.

Tarneahela finantseerimisest tuleb seekord rääkima Dr Maria Mogilnaya (Suurbritannia), kes vastutab SupplierPlusis uutele turgudele laienemise eest. Varem töötas Mogilnaya Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangas (EBRD), kus tema vastutusalade hulka kuulusid rohelisema kaubanduse rahastamine ning VKE-de ligipääs finantseerimisele ja digitaliseerimisele.

Rohepööre ja jätkusuutlikkus on teema, mis on maailmamajanduses hõivamas aina olulisemat positsiooni. Oma jätkusuutlikkuse teekonnast räägib Gartneri pingerivis maailmas paremuselt 9. kohal asuva L´Oreal Polan Baltic HUB-i COO Aude Rambault-Keribin (Prantusmaa).

Rohelisuse poole liigub ka transport. Oma tarneahelast tuleb kõnelema tuntud elektrirataste tootja Ampler Bikesi tootmisjuht Daniel Nef (Šveits), kel on juhtimiskogemust nüüdseks üle 15 aasta. Daniel Nef on oma karjääri jooksul vastanud nii äriüksuste juhtimise, globaalsete tarneahelate kui ka päikeseenergiaga seotud seadmete ja ohutusandurite rahvusvahelise tootmise eest.

Konverentsil räägib oma loo ka tarneahelajuhtimise tõeline staar Angela Qu (Šveits), kes on hiljuti SupplyChainDigital.com-i poolt valitud üheks mõjukaimaks naiseks tarneahela valdkonnas. Angela Qu on Gurin Energy juhatuse liige ja endine Lufthansa Cargo nõukogu liige. Ta on ettevõtliku loomuga strateegiline juht, kellel on enam kui 25 aastat kogemust organisatsioonide ümberkujundamises, inimeste arendamises, hankimises ja tarneahela juhtimises ning juhtimisnõustamises. Angela on töötanud juhtivatel kohtadel sellistes suurtes ja mõjukates ettevõtetes nagu Siemens, Bühler-Leybold, ABB ja Lufthansa Group.

Seitsmes välisesineja on sõidujagamise teenust pakkuva Bolt globaalse hanketegevuse juht Ana Pertot (Holland), kes on varem töötanud sellistes tippfirmades nagu Booking.com, Accenture ja Reckitt. Boltis on üks tema põhieesmärke läheneda hankejuhtimisele kaasaegselt. Selleks kujundab ja implementeerib ta protsesse ja strateegiat, mis hõlmab ka automatiseerimise tööriistu ning keskendumist jätkusuutlikule ja sotsiaalselt vastutustundlikule väärtus- ja tarneahelale.

Pärnu tarneahelakonverents 2022 "Mõistlik või mõttetu" toimub 26.-27. mail Pärnu Kontserdimajas. Programmi ja registreerimisvõimaluse leiab SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077