Autor: Logistikauudised.ee • 8. november 2019

ACE Logisticsi uus logistikakeskus Rae vallas sai nurgakivi

Transpordi- ja logistikaettevõtte ACE Logistics uus, 2020. aastal valmiv logistikakeskus sai läinud nädalal nurgakivi ja peeti sarikapidu. Rae valda Lehmja külla rajatavasse keskusse tuleb üle 6000 ruutmeetri kontori, lao- ja terminalipinda.
Nurgakivi panid ACE Logistics Grupi tegevjuht Andres Matkur ja Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.
Foto: ACE Logistics

ACE Logistics Grupi tegevjuht Andres Matkur ütles, et uus hoone on projekteeritud ettevõtte kasvavatest vajadustest lähtuvalt. “Järgmise aasta alguses valmiv logistikakeskus suurendab meie ettevõtte kasutuses olevat laopinda tervelt 5000 ruutmeetri võrra. Sellest 2000 ruutmeetrit on ette nähtud terminalile, kus on 20 laadimissilda, et käsitleda kaupu tänasest hulga efektiivsemalt. 3000 ruutmeetrit on kaupade pikemaajalisemaks ladustamiseks. Saame juurde ruumi suurusjärgus 5000 euroalusele.”

“Logistika on väga kiirelt arenev sektor, nõudlus laopindade kasvu järele on tuntav kogu Eestis. Üks põhjusi on kindlasti inimeste ostuharjumuste veebi suundumine ja e-kaubanduse kasv. ACE Logisticsi kerkiva hoone teeb eriliseks tänapäeva märksõna, energiatõhususus. Peasissepääsu klaaspinna ette tulevad päikest varjavad lamellid, mis annavad hoonele ilme ja aitavad kaasa energiatõhususe tõstmisele. Lisaks kasutatakse büroo fassaadil ja katusel päikesepaneele," selgitas Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.

Kolmekorruselise hoone ehitust finantseerib SEB pank, kogu investeeringu suurus on 5 miljonit eurot. Krunt on soetatud varuga, et saaks vajadusel veel 4000 ruutmeetri jagu juurde ehitada.

ACE Logistics Grupp koosneb üheksast Eestis, Lätis, Leedus, Valgevenes ja Soomes tegutsevast ettevõttest. Grupi ettevõtted pakuvad erinevaid transpordi- ja logistikateenuseid sh lennu-, mere-, maantee- ja raudteetranspordi teenuseid, samuti lao- ning tolliteenuseid. ACE Logistics Grupp annab tööd 150 inimesele, ettevõtte 2018. aasta konsolideeritud käive oli 32 miljonit eurot.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2018. aasta ehitustööde maht oli ligi 70 miljonit eurot, ettevõte annab tööd 100 inimesele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077