Autor: Logistikauudised.ee • 19. juuni 2019

ACE Logistics lõpetas läinud aasta edukalt

ACE Logistics Grupi 2018. aasta konsolideeritud puhaskäive kasvas eelmise aastaga võrreldes 18% ning jõudis 32 miljoni euro tasemele, teatas ettevõte.
Aastaks 2020 valmib ACE Logisticul Rae vallas uus logistikakeskus.
Foto: ACE Logistics

Saadetiste koguarv kasvas 17% ning ühtlasi ületas ACE Grupp oma peamised strateegilised finantseesmärgid: puhasrentaablus oli 6,4% ja omakapitali tootlikkus 42%. Töötajate arv kasvas 152 töötajani.

Kõik ACE Grupi tegevusvaldkonnad näitasid kokkuvõttes stabiilset kasvu. Sarnaselt eelmisele aastale oli suurim kasvumootor maanteetranspordi valdkond, kus müügitulu kasvas eelmise aastaga võrreldes 27%. ACE Grupi maanteetranspordi teenuste portfellis mängivad keskset rolli traditsioonilised veoliinid erinevatel Euroopa suundadel.

2018. aastal tugevdati olemasolevat võrgustikku veoliinide võimsuse kasvatamisega ning olemasoleva võimsuse efektiivsema rakendamisega. Viimastel aastatel on lisaks grupikauba vedude võrgustiku tugevdamisele erilist tähelepanu pööratud osa- ja täiskoormate valdkonna arendamisele, mis on ACE`i jaoks aasta aastalt järjest olulisemaks muutunud ning need pingutused on hakanud positiivse kasvutrendi näol ka vilja kandma.

Lennutranspordi tulemused sõltuvad maanteetranspordi omadega võrreldes palju enam erakorralistest ja lühiajalistest äriprojektidest. „Näitena võib tuua suurepärase kasvu lennutranspordis 2017. aastal, mis oli tingitud just taolistest projektidest ning mis ei jätkunud samal kujul 2018. aastal. Samal ajal näitasid mere- ja raudteetranspordi mahud vägagi positiivset kasvutrendi kasvades +42% võrreldes eelmise aastaga. Eriti kiirelt on populaarsust kogumas raudteetransport Hiinast, mis on asendamas traditsioonilist lennu- ja meretranspordi lahendust,“ selgitas ACE Logistics Grupi tegevdirektor Andres Matkur.

Tollivormistus ja ladustamisteenused transpordi tugiteenustena näitasid samuti positiivset kasvu: tollivormistuse müük kasvas 12% ja ladustamise müük 16%. Ka lennuvälja käsitlusteenus ja lennuettevõtete esindusteenus kasvasid stabiilselt, suurenedes vastavalt +10% ja +6%.

2018. aastal oli jätkuvalt suur tähelepanu digilahenduse arendamisel e-ace keskonna näol, samuti arendati jõudsalt infrastruktuuri. „Riias ja Vilniuses kolisime uutele ja suurematele pindadele 2017. aastal. 2020. aasta alguseks valmib praegusest ligi 2,5 korda suurem logistikakeskus Harjumaale Rae valda Lehmja külla. Uue logistikakeskusega saame ühtlasi kindluse, et tuleme Eestis tänasega võrreldes vähemalt toime viis korda suuremate kaubamahtudega,“ nentis Matkur.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077