6. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putini korteeži autod lähevad seeriatootmisse

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev saabus jaanuaris Aurus Senatiga Gaidari foorumile Moskvas.
Foto: Dmitry Astakhov, Scanpix
Veebruari keskel hakatakse ka "lihtrahvalt" tellimusi võtma Venemaa tippjuhtkonna saatemasinateks kavandatud Aurus Senat autodele, mille seeriatootmine algab tuleval aastal, vahendab lenta.ru.

Alates 14. veebruarist saab masinaid tellida kahelt automüüjalt – ettevõtetelt Avilon ja Panavto, kes teevad koostööd Venemaa tööstuskaubanduse ministeeriumiga.Ette saab tellida kahte mudelit: limusiini Aurus Senat Limousine ja sedaani Aurus Senat S600. Autode täpne hind ei ole veel teada, kuid räägitud on eeldatavast jaemüügihinnast alates 10 miljonist rublast (134 000 eurost).Esimesi eeltellimusi hakati Aurusele vastu võtma juba pärast Moskva rahvusvahelist autonäitust. Möödunud aasta detsembriks oli neid kogunenud juba 200. Autosid on plaanis hakata ka eksportima Kesk-Aasia riikidesse ja Hiinasse.Aurise jõuallikad aitasid venelastel välja töötada Porsche insenerid, võimsaim neist on 6,6-liitrine V12 võimsusega 850 hj ja 1320 Nm. Esimeste autode kapoti all on aga väidetavalt veidi "lahjem", 4,4-liitrine V8 hübriid, võimsusega 600 hj ja 880 Nm, mis on peaaegi täielikult Porsche inseneride välja töötatud.Automark Aurus töötati välja Venemaa presidendi ja teiste riigi tippisikute korteeži masinateks. Seerias on sedaan ja limusiin, aga ka mikrobuss Arsenal. Eeldatavalt algab masinate seeriatootmine 2020. aastal Sollersi autotehases Tatarstanis Elabugas. Aastaseks tootmisvõimsuseks planeeritakse 300 autot.   

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077