Autor: Logistikauudised.ee • 4. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink Grupp tegi muudatusi kontserni juhatuses

Tallinki laev
Foto: Andras Kralla
Tallink Grupi juhatuse esimehe Paavo Nõgene ettepanekul kinnitas ettevõtte nõukogu eelmise nädala lõpus juhatuse uute liikmetena ametisse Kadri Landi ja Harri Hanschmidti. Samas rahuldas ettevõtte nõukogu senise juhatuse liikme Janek Stalmeistri palve ta juhatusest tagasi kutsuda.

Alates tänasest jätkab Tallink Grupi juhatus Paavo Nõgene juhtimisel tegevust viieliikmelises koosseisus, kuhu kuuluvad lisaks juhatuse esimehele Andres Hunt, Lembit Kitter, Kadri Land ja Harri Hanschmidt.

Kadri Land töötab Tallink Grupis 2005. aastast ning on selle aja jooksul töötanud ettevõttes mitmetel juhtivatel ametikohtadel, sealhulgas aastatel 2012-2015 Tallink Grupi juhatuses ning 2016. aastast tänaseni kontserni globaalsete operatsioonide ja logistika juhina. Aastatel 2005-2015 juhtis Land grupi tütarettevõtet Rootsis. 

Land omab füüsikateaduste magistrikraadi Tartu Ülikoolist. Kadri Land kuulub AS Tallinna Lennujaama nõukokku ning on Tallink Silja AB nõukogu esinaine, lisaks kuulub Land Rootsi Laevanduse Tööandjate Liidu juhatusse ja Rootsi Kaubanduskoja Eesti juhatusse.

Harri Hanschmidt töötab Tallink Grupis 2009. aastast ning on viimase kümne aasta jooksul töötanud muuhulgas ettevõtte investorsuhete juhina ja finantsosakonna juhina ning on 2015. aastast töötanud kontserni strateegiliste projektide juhina. Hanschmidt omab majandusinformaatika magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolist. Enne Tallinkiga liitumist töötas Hanschmidt erinevatel ametikohtadel Eesti IT-valdkonna ettevõtetes.

„Tallink Grupi juhatuses tänasest minu ettepanekul sisse viidud muudatused on oluline samm meie ettevõtte arengus ning vajalikud selleks, et Tallink Grupp oleks ka aastate pärast oma töötajatele kindel tööandja, oma investoritele õige valik ning meie klientidele parim teenusepakkuja,“ kommenteeris muudatusi Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Olen veendunud, et täiendasime Tallink Grupi juhatust kahe väga tugeva juhi ning oma valdkonna spetsialistiga. Kadril ja Harril on mõlemal pikaajalised teadmised ja kogemused meie ettevõttes ning ma usun, et nad on suurepärane täiendus meie tänasele juhatusele,“ lisas Nõgene. 

„Janek Stalmeistri soov lahkuda ettevõtte juhatusest ja ka kontsernist pärast ligi 20 aastat ettevõttes, ei tulnud talle  kindlasti kergelt, kuid mõistan seda ning soovin talle järgmisteks väljakutseteks edu. Kogu Tallink Grupi pere tänab Janekit tema pikaaegse ning pühendunud panuse eest meie ettevõtte arendamisel viimase 20 aasta jooksul,“ ütles Nõgene.

Kadri Landi ning Harri Hanschmidti volitused Tallink Grupi juhatuse liikmetena algasid täna, 4. veebruaril 2019. Mõlemad juhatuse liikmed volitati nõukogu poolt ametisse järgmiseks 3 aastaks.  Janek Stalmeistri volitused Tallink Grupis lõppesid 2. veebruaril 2019.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077