Autor: Logistikauudised.ee • 30. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn on MRP liinide asendamisega raskustes

MRP Linna Liinid buss Tallinnas.
Foto: Mihkel Maripuu/Scanpix
Seoses Tallinna linna poolt OÜ MRP Linna Liinidega sõlmitud sõitjateveo avaliku teenindamise lepingu ülesütlemisega alates 1. veebruarist 2019, võib esineda häireid Tallinna bussiliinidel ning ära võib jääda ka väljumisi, teatas Raepress.

Praeguste MRP liinide teenindamist jätkab 1. veebruarist Tallinna Linnatranspordi AS, kuid paari nädalaga leida piisavalt busse ja nende juhte, et võtta üleöö kõik liinid täies mahus üle, on osutunud ettearvatult keeruliseks ülesandeks.  

Sestap võib esineda busside ja bussijuhtide puudusest tingituna häireid Tallinna bussiliinidel ning ära võib jääda ka väljumisi. Sellest tulenevalt palutakse kõikidel sõitjatel planeerida oma liikumised suurema ajavaruga.

„Intensiivse ettevalmistuse tulemusena oleme tänaseks valmis ära katma 95% kõikidest busside väljumistest. Pingutame selle nimel, et maksimaalselt tagada sujuv bussiliiklus hommikuste ja õhtuste tipptundide ajal. Sõidugraafikute muudatustest tulenevalt võib mitmete bussiliinide ooteaeg pikeneda, mistõttu palume sõitjatel jälgida uuenenud graafikuid ja varuda rohkem aega sihtpunkti jõudmiseks,“ ütles Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Deniss Boroditš. 

„Kuni 55 täiendava bussi hankimiseks on lepingud sõlmimisel, jätkame ka bussijuhtide värbamisega. Kuna peame veenduma hangitud busside tehnilises seisukorras ja liini teenindamise kõlbulikkuses, võib kõikide busside kontroll ja seejärel liinile saatmine võtta aega kokku kuni kaks kuud. Uute busside lisandumisel ja kontrolli läbimisel suuname need kohe liine teenindama, taastades seniseid mahte järk-järgult. Esimesed kümme täiendavat bussi plaanime vastu võtta ja seejärel liinidele saata juba järgmisel nädalal. Vabandame ebamugavuste pärast ning loodame inimeste mõistvale suhtumisele,“ lisas Boroditš. 

Samuti suletakse veebruarist seoses liinide sõidunõudluse muutusega bussiliin nr 19 ning muudetakse bussiliini nr 44 liikumisteed järgmiselt: Viru keskus, Narva mnt, Vana-Kuuli tn, Liikuri tn, Varraku tn, Punane tn, Varraku tn, Liikuri tn, Vana-Kuuli tn, Narva mnt, Hobujaama tn. Edaspidi tagatakse bussiliini nr 19 sõitjate teenindamine bussiliinidega nr 35 ja 44.

Bussiliinile nr 29 lisandub Priisle tee ja Hooldekodu tee ristmiku piirkonnas uus peatus Kuuskivi.

Trammiliinidel nr 2 ja 4 suurendatakse väljumiste arvu, millest tulenevalt muutuvad kõigi trammiliinide sõiduplaanid.

Lisaks juhib Raepress tähelepanu, et alates 1. veebruarist muutuvad ajutiselt ka paljude bussiliinide sõiduplaanid. Sõiduplaanidega on võimalik tutvuda Tallinna linna veebilehel: https://transport.tallinn.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077