Autor: Logistikauudised.ee • 28. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta parima alustava iduettevõtte tiitliga pärjati Outvio

Aasta parima noore idufirma tiitliga pärjati transpordihaldust hõlbustav Outvio.
Foto: Kiur Kaasik
Reedel valiti Tartus toimuval ettevõtlusfestivalil Startup Day parim noor idufirma, milleks osutus väikekaupmeeste veebipoodidele tellimuste transpordihaldust hõlbustav Outvio. Lisaks rahvusvahelisele tunnustusele saab ettevõte 250 000 euro suuruse ingelinvesteeringu.

Investeeringu tegid Põhjamaade äriinglite programmi (Nordic Angel Program) investorid. Kokku osales tehingus 52 investorit, kes läbisid 3-kuu pikkuse investoritele mõeldud koolitusprogrammi. Investeeringule kandideeris 127 idufirmat rohkem kui kahekümnest riigist. 15 paremat said võimaluse end investoritele lähemalt tutvustada.

Võitja selgus nelja lõppvooru jõudnud kandidaadi seast, kelleks olid GoTennis (Eesti), Outvio (Eesti), PowerUp Energy Technologies (Eesti) ja Tasker (Leedu). Investorite usalduse võitnud Outvio lihtsustab veebipoodide tööd pakkudes tarkvara tellimuste ja saadetiste hõlpsaks haldamiseks. Ettevõtte rahvusvaheline meeskond on alustanud äritegevust Hispaania turul, ent plaanib investeeringu abil laieneda üle Euroopa.

Eesti Äriinglite Võrgustiku (EstBAN) president Rein Lemberpuu peab huvitavaks trendi, et rahvusvahelised idufirmad tulevad Eestisse kapitali tõstma. “Kandidaate tuli nii lähiriikidest, aga ka kaugemalt, muuhulgas Euroopa riskikapitalikeskuseks peetavast Suurbritanniast. Teeb rõõmu, et Eesti kohalikel idufirmadel on tihti rahvusvaheline meeskond ning fookuses rahvusvahelised turud, ama kehtib investeeringu pälvinud Outvio osas. Seesugune rahvusvaheliselt silmapaistev startup ettevõtete valim võiks panna jõukaid eraisikuid veelgi enam kaaluma ingelinvesteeringutega alustamist.  Meie roll on teha põhjalik analüüs ning parim võimalik otsus,” rääkis ta.

Startup Day laval end esitlenud Leedu ettevõte Tasker arendab veebipõhist juhtimistarkvara ettevõtetele, kes haldavad liikuva tööiseloomuga personali. Viimasesse vooru jõudnud GoTennis ühendab lihtsa rakenduse abil tennisemängijad ja väljakud ning PowerUp Fuel Cells arendab vesiniktehnoloogial põhinevat elektrigeneraatorit väikealustele.

Uus võimalus programmis osaleda

Äriinglite koolitus- ja investeerimisprogrammi Nordic Angel Program veab Eestis eest EstBAN. Idufirmadel ja äriinglitel on uus võimalus programmi kandideerida juba veebruarist ning võitja selgub Latitude59 festivalil.

Põhjamaade äriinglite programmi käigus saavad investorid õppida kogenud äriinglitelt koolituste ja hindamiste käigus, kus jagatakse kogemusi õnnestumistest ja ebaõnnestumistest. Programmi käigus toimub õppereis riskikapitalimaailma tõmbekeskusse, mille käigus saab luua uusi kontakte teiste ingelinvestoritega üle maailma. Põhjamaade äriinglite programmi kaasrahastaja on Euroopa Komisjoni initsiatiiv Startup Europe läbi Horizon2020 programmi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077