Autor: Logistikauudised.ee • 3. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki reisijate arv tegi juulis kõigi aegade rekordi

Foto: Andras Kralla
Tallink Grupi laevadega reisis juulis 1 223 901 reisijat ehk 1,3% mullusest enam ning ühtlasi on tegemist Tallinki kõigi aegade reisijateveo rekordiga ühe kuu jooksul.

Lisaks reisijate arvule kasvas juulis aasta varasemaga võrreldes ka kaubavedu ning veetud reisijate sõidukite arv. 

“Möödunud kuu reisijate arvu taaskordne uue tähiseni jõudmine annab tunnistust sellest, et Läänemere riikide vahel reisivad inimesed annavad väga konkurentsitihedal turul Tallinki laevadel pakutavale teenusekvaliteedile kõige kõrgema hinde,” kommenteeris Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

“Tegemist on juba kuuenda järjestikuse aastaga, mil oleme juulis oma klientide abiga saavutanud reisijate arvus rekordnäitajad.” 

Paavo Nõgene sõnul on heade tulemuste taga lisaks pidevale toodete ja teenuste arendustegevusele ning laevadesse tehtavatele investeeringutele  sel aastal kindlasti ka reisimist soodustav ilus suvi ning Tallinki järjepidev töö uutel turgudel, ennekõike just Aasia riikides. “Jätkuvalt näeme kasvu Aasiast pärit reisijate näol ning kindlasti oli ka neil oma osa juuli rekordtulemuses,” märkis ta. 

Reisijateveos andis lõviosa Eesti ja Soome vaheline liin 633 260 reisijaga (aastane kasv 1,0%), järgnesid Soome-Rootsi liin 375 199 (+2,2%), Eesti-Rootsi liin 118 501 (+1,5%) ning Läti-Rootsi liin 96 941 (-0,1%) reisijaga. 

Tallink Grupi juhatuse esimehe sõnul on juuli rekordilise reisijate arvu kõrval positiivne ka jõuliselt ja järjekindlalt kasvav kaubavedu ning veetud sõiduautode arvu kasv. Kaubaveoühikuid veeti juulis 29 629 ehk mullusest 7,1% enam ning reisijate sõiduautosid 153 805 ehk aastatagusest 1,0% enam.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077