1. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennureisijate arv on Tallinnas kasvanud

Foto: Scanpix/Postmees
Tallinna lennujaama reisijate arv kasvas esimesel poolaastal võrreldes eelmise aastaga ligi 16%, lennujaama on läbinud 1,37 miljonit reisijat, ehk keskmiselt 7 600 reisijat päevas, teatab Tallinna Lennujaam.

Kontserni müügitulu kasvas 12,8%. Aasta esimese kuue kuu kasum oli 3,8 miljonit eurot ehk 10,4% suurem kui 2017. aastal. Müügitulude kasv on osaliselt mõjutatud reisijate arvu kasvust ja teiseks ilmastikust. Lennundustulud kasvasid 10,9% ning mittelennundustulud kasvasid 13,9%. Kulud kokku kasvasid 10,4%.

„Kulude tõus on tingitud julgestuskulu kasvust seoses reisijate arvu suurenemisega, kütuse ja sõidukite kulu kasvust seoses ilmastikuga ning jäätõrjeteenuse nõudluse kasvust aasta esimestel kuudel,“ selgitas AS Tallinna Lennujaam juhatuse liige Anneli Turkin.

Tööjõukulu kasvas 10,1%, sh. töötajate arv kasvas kontsernis 7,4%. „Meie tegevus on sesoonne ja töötajate arv suvise lennugraafiku perioodil kasvab. Tööjõukulude tõusu mõjutavad ka 2017. aastal läbiviidud töötasude korrigeerimised,“ lisas Anneli Turkin. 

Lähtuvalt mahukatest investeeringutest on põhivara kulum tõusnud 0,5 miljonit eurot ehk 9,7%. Lennuliiklusala investeeringud on 50% ulatuses kaasfinantseeritud Euroopa Ühtekuuluvusfondist ning seega osaliselt on amortisatsiooni kulud kaetud tuludes kajastuva varade sihtfinantseerimise tuludega.

Võrreldes 2017. aasta lõpu seisuga kasvas ettevõtte bilansimaht 181,4 miljonilt eurolt 184,3 miljoni euroni. Põhivara osas on materiaalne põhivara suurenenud 4,0 miljoni euro võrra seoses parkimismaja ehitusega, mis peab valmima 2018. aasta lõpuks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077