Autor: Logistikauudised.ee • 31. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IRONMAN lööb laupäeval liikluse sassi

IRONMANi rajad
Foto: IRONMAN
Eeloleval laupäeval, 4. augustil, toimub esmakordselt IRONMAN Tallinn täispikk triatlon. Seoses üritusega rakendatakse sellel päeval nii pealinnas kui mitmetel riigiteedel suuremahulisi liikluspiiranguid alates hommikul 7.00-st kuni 17.30-ni.

„Liiklejad peavad arvestama mitmete suletud teelõikude ja ümbersõitudega,“ selgitas Maanteeameti ajutise liikluskorralduse rakenduskoordinaator Jarmo Vooglaine. „Peamiselt puudutavad sulgemised Lääne-Harjumaad ning Tallinnast lääne poole väljuvaid teid.“

Riigimaanteedest on suletud:

Tallinna–Paldiski maantee linna sees, Lahelepa tänavast kuni riigimaanteel Kiia ristmikuni (4,498-18,445).Tallinna–Rannamõisa–Kloogaranna maantee Vitist kuni Keila–Joani (km 16,950-26,160).Kiia – Vääna-Viti (km 0-13,579) ja Vääna – Keila-Joa (km 0-6,444).Laagri – Harku lõik (km 0,985-6,279).Topi liiklussõlm ja Juuliku liiklussõlm ehk Saku–Laagri (km 0-7,050).

Raskendatud on pääs Laagrisse, Tänassilma ning linnast väljuval suunal ka Sakku. Tallinna ringteel ja Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel on läbipääs tagatud ja seal sulgemisi ei toimu.

Sakku pääseb linnast väljuval suunal läbi Kanama sõlme, sealt edasi mööda Tallinna ringteed ning läbi Tammemäe. Laagrisse pääseb Kadaka puiestee, Rohula ja Möldre tee kaudu ning läbi Saue liikudes.

Seoses Topi sõlme sulgemisega muudetakse 4. augustil Veskitammi liiklussõlmes ajutist liikluskorraldust ning tagasi- ja vasakpööre avatakse kõigile liiklejatele. Ka on lubatud Pärnu maanteelt parempööre Tänassilma, ajutised piirded antud ürituse raames eemaldatakse. Veskitammi tagasipöördel saab sõita Tallinnasse ja Laagrisse, vasakpööre viib Tänassilma.

Liiklejana tuleb jälgida tähelepanelikult sel päeva kehtestatud ajutist liikluskorraldust, reguleerijate märguandeid ning võtta aega liiklemiseks Pärnu maanteel ja Lääne-Harjumaal.

Maanteeamet soovitab 4. augustil kasutada Pärnu maantee asemel linnast väljumiseks Männiku teed, Viljandi maanteed, Tartu maanteed, või Narva maanteed, Pärnu maanteel võib oodata suurenenud ajakulu linnast väljumiseks.

Suletud teelõikudele on tagatud ligipääs kohalikele elanikele, keda vajadusel eskorditakse koju või kodust välja, kuid ka sel juhul tuleb arvestada täiendavad ajakuluga.

Selleks et tutvuda kehtestatava liikluskorraldusega, on Maanteeamet koostanud üldjoonise, kus on näidatud, millised lõigud on suletud ning kust on võimalik ümbersõite sooritada.

Amet palub enne sõite planeerida oma marsruuti vastavalt võimalustele. Võistlusmarsruudile on paigutatud ka liiklusreguleerijad, kes vajadusel liiklejaid täiendava informatsiooniga abistavad.

Ürituse ajal saab liikluskorraldust puudutavat teavet ka infotelefonilt numbril 5300 1707 ning e-posti aadressil [email protected].

IRONMANi jooksutrass kulgeb aga täies ulatuses Tallinnas, kus tehakse samuti mitmeid ümberkorraldusi ühistranspordi liikluses ja suletakse ajutisel ka mitmeid tänavaid, peamiselt Toompea ja vanalinna ümbruses.

IRONMANI täpsemaid rajakaarte näeb SIIT.  

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077