Autor: Logistikauudised.ee • 30. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimene poolaasta tõi airBaltic´ule rekordkasumi

airBalticu lennuk
Foto: airBaltic
Baltikumi suurim lennufirma airBaltic teenis 2018. aasta esimeses pooles 180 miljonit eurot müügitulu, mis on 19% suurem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Täiendavalt on firma lennutanud 20% rohkem reisijaid, ning teostanud 13% rohkem lende kui 2017. aastal.

“Prognoosime, et käesoleva aasta majandustulemused ületavad 2017. aasta tulemusi. Kuid vaatamata sellele peame endiselt väga täpselt arvestama meie jaoks peamiste makromajanduslike näitajatega, milleks on nafta hind ja USA dollari kurss, mis võivad tugevalt mõjutada meie tänast olukorda,” ütles airBaltic’u juhatuse esimees Martin Gauss pressiteate vahendusel.

“airBaltic’u uus äriplaan Destination 2025 näeb ette ka edasist kahekohalist kasvuprotsenti. Lisades rohkem otselende kõigist kolmest Balti riigi pealinnast jääb airBaltic ka edaspidi kindlaks turuliidriks Baltikumis,” lisas Gauss.

                            2018      Muutus võrreldes 2017, %

Müügitulu, €     180,8 mln          +19

Reisijate arv      1.9 mln             +20

Lendude arv      26 579              +13

Täituvus             73%                  0

Allikas: airBaltic

Mai lõpus avalikustas airBaltic plaani osta täiendavalt 30 Airbus A220-300 lennukit, võimalusega suurendada tellimust veel 30 sama tüüpi lennuki võrra. Uus tellimus täiendab juba kehtivat kokkulepet, mille järgi ostab lennufirma 20 uut A220-300 lennukit. Esimene suurtellimus lõi aluse firma tulevikukasvuks, mis oli kehtiva äriplaani, Horizon 2021 põhijooneks.

airBaltic lendab rohkem kui 70 sihtkohta Riiast, Tallinnast ja Vilniusest, pakkudes kõige laiemat lennuühendust Baltikumist  Euroopa, Skandinaavia, Lähis - Ida ja endise SRÜ riikidega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077