28. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lindaliini emafirma läks pankrotti

Aasta 2003. Katkise tiivaga Linda Express ei jõudnud Helsingisse ja pöördus tagasi.
Foto: Raul Mee
Harju maakohus kuulutas eelmisel kolmapäeval välja Linda Line Shipping OÜ pankroti, esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 11. juunil Kentmanni kohtumajas.

Pankrotihalduriks nimetati Ly Müürsoo ja esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 11. juunil Kentmanni kohtumajas. Võlausaldajad peavad kahe kuu jooksul teatama pankrotihaldurile kõigist enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu. Tähtaegselt esitamata, kuid tunnustatud nõuded rahuldatakse viimases järgus.Kirju taustLinda Line Shipping OÜ on Lindaliin ASi emafirma, millele kuulub umbes 80% Lindaliini aktsiatest. Linda Line Shippingu juhatuse liige oli 2014. aasta oktoobrist 2017. aasta detsembrini Timo Sas. Alates 7. detsembrist 2017 on juhatuse liige Indrek Nuut. 

Lindaliini AS on ligi veerand sajandit Soome ja Eesti vahel kiirlaevaliiklust korraldanud ettevõte, mille pikaaegne juht on Enn Rohula. Ettevõte tegi hiljaaegu läbi saneerimise ja sai lahti üleLinda Line Shipping OÜst omakorda omab 90% TS Investor OÜ. Kuus korda nime vahetanud TS Investor OÜ asutati 2009. aastal. Ettevõtte asutas Jekaterina Palajeva, ent mõni kuu pärast asutamist läks ettevõte Timo Sasi elukaaslase Anna Karkatšova nimele. Kuni 2016. aastani olid omanikeks Timo Sas ja Anna Karkatšova, ent seejärel peitis Timo Sas oma osaluse Šveitsi registreeritud ettevõttesse TS Investor AG.Pärast aktsionäride vaidlust, mis algasid 2017. aasta lõpus, liigutati TS Investor AG osalus selle aasta 19. jaanuaril hoopiski soome ettevõtte Varsainais-Soumen Tukkutoimi Oy alla.Timo Sas vahetati ettevõtte juhatusest välja juristi Indrek Nuudiga vahemikus 28.11.2017 – 03.01.2018. Pärast seda on ettevõtte juhatuse liige taas Timo Sas."Ta ainult valetab, valetab, valetab"Äripäev kirjutas veebruaris, kuidas värvika minevikuga ettevõtja Timo Sas väidab, et laevaärimees Enn Rohula kandib Lindaliini kaudu tema vara välja.Enn Rohula ei olnud nõus. „No mida ma saan öelda… ta lihtsalt valetab! Ma ei tea, kas tal on mingeid terviseprobleeme või mis tal viga on – ta ainult valetab,“ ütles selle peale Lindaliini pikaaegne juht Enn Rohula.Loe artiklit SIIT.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077