Autor: Logistikauudised.ee • 21. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva juht kaotas ootamatult töö

Omniva
Foto: Meeli Küttim
Tänasel Eesti Posti nõukogu koosolekul kutsuti tagasi Omniva juhatuse esimees Joona Saluveer, kes jõudis selles ametis olla veidi üle aasta. Tal oli sõlmitud viieaastane leping.

„Nõukogu kutsus Joona Saluveeri juhatuse esimehe kohalt tagasi seoses erinevate nägemustega ettevõtte tulevikustrateegiast,“ ütles Omniva nõukogu esimees Bo Henriksson pressiteate vahendusel."Ühtne arusaam ja sujuv koostöö on aga praegu väga oluline, kuna sektori kiire arenguga kaasaskäimiseks seisab Omnival ees mitmete muudatuste juhtimine ja suurte projektide elluviimine," lisas Henriksson. 

Täpsustavate küsimuste peale Bo Henriksson lähemalt tulevikustrateegiate erinevust selgitada ei soovinud, kuid kinnitas, et erimeelsuste taga ei ole Eesti Posti Hiina-suunaline ettevõtlus ega viimase kvartali nõrgad tulemused, mille põhjustas Vene turu kõikumine.Saluveeri leping juhatuse esimehena lõpeb 31. mail. Vastavalt riigiettevõtete juhtimise heale tavale korraldatakse juhatuse esimehe kohale avalik konkurss, mis kuulutatakse välja sügisel. Seni täidab juhatuse esimehe ülesandeid ettevõtte juhatuse liige Ansi Arumeel, kellel on selleks nõukogu täielik toetus.Esimese kvartali tulemused olid nõrgadKuu aja eest teatas Eesti Post, et rahvusvahelises pakiäris vähenenud Vene turu osakaal viis kontserni esimese kvartali käibe langusse, esimeses kvartalis olid kontserni äritulud kokku 24,7 miljonit eurot. Ettevõte kinnitas siis, et Vene turu asemel on kasvanud teiste turgude osakaal.„See aitab paremini hajutada ühe turu domineerimisest tulenevaid riske, kuid teiste turgude kasv pole veel jõudnud täies mahus kompenseerida Vene turu kiiret vähenemist,“ märkis Omniva juhatuse toonane esimees Joona Saluveer.Lühike peatus juhatusesEesti Posti juhi kohta jõudis Joona Saluveer hoida vaid pisut üle aasta. Ta võttis teatepulga ettevõtte pikaaegselt juhilt Aavo Kärmaselt üle mullu aprillis. Toona kirjutasid meedia väljaanded, et Aavo Kärmase asemele uue juhi valimist nõudis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo. Minister ise kinnitas, et nõukogu oli otsuse langetamisel vaba.Omniva kaubamärgi all tegutseva Eesti Posti põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine.Omandisuhtelt on AS Eesti Post Eesti riigile kuuluv äriühing. Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ning 2017. aasta käive oli 99,8 miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077