3. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinkil vähem reisijaid, rohkem kaupa

Tallinki laevad
Foto: Andres Haabu
Tallink Grupp teatas täna börsile, et vedas esimeses kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes vähem reisijaid, kuid kaubavedu on hoo sisse saanud.

Tallink vedas 2018. aasta esimeses kvartalis kokku 1 930 449 reisijat, mis on 0,5% võrra vähem kui samal perioodil 2017. aastal. Samas jätkas tugevat tõusu kontserni laevadega veetud kaubaveoühikute hulk, mis oli selle aasta esimese kolme kuuga 90 687 ühikut ehk 8,2% võrra rohkem kui mullu. Samuti kasvas kontserni veetud reisijate sõidukite arv, mis esimeses kvartalis oli 222 370 sõidukit ehk 2,3% võrra rohkem kui mullu samal ajal.   

„2018. aasta esimeses kvartalis kasvas reisijate arv pea kõigil meie liinidel, välja arvatud Soome–Rootsi liinidel, kus ühe laeva remondi- ja tehnilised tööd tähendasid seda, et ligi 10 nädala jooksul sõitis liinil tavapärase kahe kruiisilaeva asemel vaid üks. Seega ei ole selle liini reisijate arvu langus meie jaoks ootamatu. Hoolimata reisijate arvu langusest, on positiivne, et meie Eesti–Rootsi ning eriti Läti–Rootsi liin arenevad reisijate poolest jõudsalt,“ kommenteeris esimese kvartali tulemusi ASi Tallink Grupp finantsdirektor Veiko Haavapuu.Kaubaveo mahu kasvu taga on Haavapuu sõnul Eesti–Soome vaheline kaubandus ning hüppeline kasv Läti–Rootsi liinil. „Selliste hüppeliste tõusude taga on alati muidugi teatud faktorid, mis siinkohal olid hiljutine teise laeva tagasi toomine liinile ning Läti liini laevade planeeritud remondi- ja hooldustööd 2017. aasta esimeses kvartalis. Seega oli liin eelmise aasta alguses alles taastumisfaasis,“ selgitas Haavapuu.Märtsis kahanes reisijate arv kõikidel liinidel kokku 1,2 protsendi võrra (0,72 miljonile), kaubaveo maht 0,3 protsenti, kuid sõidukeid veeti 1,4 protsendi võrra möödunud aasta märtsikuuga võrreldes rohkem.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077