Autor: Logistikauudised.ee • 1. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transpordi- ja logistika uudised online-meedias 1.märtsil 2018

Rail Baltic.
Foto: Rail Baltic Estonia
Tänase päeva transpordi ja logistika olulisemad uudised erinevates online-meedia väljaannetes.

Coop hakkab pakkuma võimalust tellida ostukorv toidukappi

Coopi e-pood toob sel suvel turule uudse teenuse, mis annab esimest korda Eestis kliendile võimaluse tellida toiduained pakiautomaadi laadsesse toidukappi, kus on tagatud vajalikud temperatuurid ka erirežiimidel toiduainete säilitamiseks, kirjutab Postimees.

E-Coopi toidukapid saavad nimeks Nutikapp, mis Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul viitab kliendi võimalusele toidukaupa osta senisest veelgi nutikamalt. "Kui seni on kuller toonud toidu koduukseni ja eeldas kliendilt samal ajal kodus olemist, siis Nutikapid pakuvad kiire elutempoga inimesele veelgi mugavama lahenduse," ütles Vihand.

Klient saab tema sõnul valida ajavahemiku, millal tal endal on kõige mugavam valmiskomplekteeritud toidukotile järgi minna. Kui Nutikapp jääb inimese koduteele, võtab kogu "poeskäik" aega maksimaalselt paar minutit.

Loe pikemalt Postimehest.

 

Mis ettevõte on lennuintsidendi läbi teinud SmartLynx?

Tallinnas lennuintsidendi läbi teinud Läti lennufirma SmartLynx, mis lõi ametliku tütarettevõtte Eestis 2012. aastal, majandustulemustest selgub, et 2016. aastal tabas siinset ettevõtet korralik käibelangus. Ka ületavad segadused lennufirma opereeritavate lendudega Eestis sageli uudiskünnise, kirjutab Postimees.

Eile õhkutõusmise järel kohe Tallinna lennujaamas hädamaandumise teinud lennuki omanikfirma SmartLynx on Läti päritolu ettevõte, mis kuulub tänaseks Hollandi investeerimisfirmale.

Kuigi Eestis tegutseb lennufirma tütarettevõte 2012. aastast saadik SmartLynx Airlines Estonia OÜ nime all, pakkus Läti ettevõte tšarterlende Eesti reisibüroodele juba enne seda. 2016. aastaks töötas ettevõtte Eesti tütarfirmas täiskohale taandatuna 8 inimest.

Kui kuni 2015. aastani liikus lennufirma Eestis korralikus kasvutempos, siis 2016. aastal tabas ettevõtet korralik tagasilöök. Kui 2015. aastaks küündis ettevõtte aastane müügitulu ligi 32 miljoni euroni, siis 2016. aastaks langes see ligi kolmandiku võrra 23 miljoni euro peale. Ka vähenes ettevõtte kasum 100 000 euro võrra.

Loe pikemalt Postimehest.

 

Taxify heitis nõutavate dokumentideta taksojuhid üle parda

Sõiduvahendusettevõte Taxify teatel ei tööta tema süsteemis enam ühtegi autojuhti, kellel puuduksid ühistranspordiseadusega nõutud dokumendid, kirjutab Postimees.

Ühistranspordiseaduse § 65 kohaselt peavad Taxify kliendid saama pärast igat sõitu oma meilile arve, kus on kirjas muu hulgas juhi täisnimi, teenindajakaardi number ja sõiduki registreerimisnumber. Seadus hakkas kehtima möödunud aasta novembrist, kuid nii Taxify kui Uberi juhtid oli viimase ajani venitanud just teenindajakaardi omandamisega.

Nüüd on üleminekuperiood selgelt lõppenud ja vähemalt Taxify kinnitab, et nõutavate dokumentideta juhid enam teenust ei osuta.

Loe pikemalt Postimehest.

 

Selgus Rail Balticu opereerimisplaani koostaja

Rail Balticu opereerimisplaani koostab 499 340 euro eest Saksa ettevõte ETC Transport Consultants GmbH, kirjutab Postimees.

ETC Transport Consultants peab välja töötama Rail Baltica raudteekoridori üldise opereerimisplaani kontseptsiooni lühiajalises, keskpikas ja pikaajalises perspektiivis. Selle  koostatava kontseptsiooni põhjal organiseeritakse transpordi korraldus Rail Baltica raudteel.

Opereerimisplaan peab võtma arvesse kõiki Rail Baltica raudtee tõhusaimaks toimimiseks vajalikke füüsilisi, tehnilisi, inim- ja organisatsioonilisi tegureid ning vahendeid. Plaani peamisteks eesmärkideks on vähendatud operatiivkulud taristule ning optimeeritud transporditeenused lõppklientidele. See võimaldaks tulevikus suurema turuosa üleminekut raudteeliiklusele, eelkõige Rail Balticale, mis omakorda on kooskõlas Euroopa Liidu Euroopa Ühendamise Rahastu (CEF) rahastamisvahendi eesmärkidega.

Loe pikemalt Postimehest.

 

Kehtima hakkas sadakond muudatust liiklusmärkides

Märtsist täienes ligi saja uue liikluskorraldusvahendi muudatuse võrra majandusministri määrus, mis paneb paika, millised on Eestis kasutatavad liiklusmärgid ja teemärgised ning mida peab liikleja nendest lähtuvalt tegema, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Muu hulgas on muudatuste puhul arvestatud, et Eesti märgid omaksid võimalikult sarnaseid tähendusi, mis teisteski riikides.

Viimasest märkide täiendamisest on möödas seitse aastat ning selle aja jooksul on teedele mitmeid märke juurde tulnud, mis ei omanud senini kohustuslikku mõju.

Loe pikemalt ERR-st.

 

Ebasobivad ilmaolud lükkavad Tallinnas Gonsiori tänava ehitustööd edasi

Külmade ilmade tõttu lükkuvad ehitustööd Tallinnas Gonsiori tänaval edasi, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Trev-2 Grupp AS ei alusta 5. märtsil ehitustöödega Gonsiori tänaval, Maneeži tänava ja Pronksi tänava vahelisel lõigul seoses ebasobivate ilmaoludega. Ehitustööde käigus rekonstrueeritakse Gonsiori tänav alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni, kogupikkusega ligikaudu 1,5 kilomeetrit.

Lisaks rekonstrueeritakse Laagna tee umbes 0,3 kilomeetri pikkune lõik, K. Türnpu tänavat umbes 0,21 kilomeetri ulatuses ning J. Kunderi tänava serva rajatakse jalgrattatee pikkusega ligi 0,9 kilomeetrit. Kokku rekonstrueeritakse sõiduteid umbes kaks kilomeetrit ning rajatakse ja rekonstrueeritakse kõnni-, jalg- ja jalgrattateid 4,86 kilomeetrit.

Loe pikemalt ERR-st.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077