Autor: Logistikauudised.ee • 14. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaama reisijate arvu kasv jätkub ka uuel aastal

Tallinna Lennujaam
Foto: Andras Kralla
Tallinna Lennujaama läbis jaanuaris 175 200 reisijat, ehk 13 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Tallinna Lennujaama kommertsdirektori Eero Pärgmäe sõnul kinnitab regulaarlendude keskmise täituvuse kasv 4 protsendipunkti võrra 64 protsendile tugevat nõudlust. "Kuigi aasta algus on traditsiooniliselt lennuliikluse madalhooaeg, annab jaanuari hoogne algus põhjust loota reisijate arvu kasvu jätkumist ka sel aastal," märkis Pärgmäe.

Võrreldes möödunud aasta jaanuariga on enim kasvanud Nordica ja airBalticu reisijate arv, kes teenindasid jaanuaris Tallinnast vastavalt 12 ja 6 otseliini. Enim lennati jaanuaris Helsingisse, Riiga ja Stockholmi, enim on kasvanud reisijate arv Varssavi liinil.

Tšarterlendude reisijate arv kasvas jaanuaris 27 protsenti, populaarseimad sihtkohad olid Egiptus, Kanaari saared, Dubai ning Austria suusakuurordid.

Ka Tallinna Sadam kasvatas mullu reisijate arvu

Eile teatas ka Tallinna Sadam, et ka nende reisijate arv jõudis eelmisel aastal rekordilise 10,6 miljoni inimeseni ning ettevõtte tulud kasvasid 121,3 miljoni euroni. 

Mandri ja suursaarte vahel vedas Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad esimesel tegutsemise aastal 2,23 miljonit reisijat. Ettevõtte kasum enne makse ja kulumit oli mullu 67 miljonit eurot, olles ühe protsendi võrra suurem kui aasta varem.

Samas vähenes riigisadama puhaskasum 33 protsenti, mille põhjustasid eelkõige riigile makstud dividendid 48 miljoni eest ja jäämurdja Botnica allahindlus kuue miljoni euro võrra. Samuti liikus läbi ettevõtte sadamate kaupa võrreldes eelmise aastaga viis protsenti vähem.

"See oli põhiliselt vedellasti arvelt. Nii nagu me oleme näinud siin viimaste aastate jooksul, et see vedellasti langus on olnud tegelikult palju suurem, mida me oleme suutnud kompenseerida teiste lastiliikide või kaubaveoliikidega," lisas Tark. 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077