Autor: Logistikauudised.ee • 2. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluskomisjon arutas olukorda liikluses

Kadri Simson
Foto: Raul Mee
Kolmapäeval majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis toimunud Vabariigi Valitsuse liikluskomisjoni istungil oli kesksel kohal olukord liikluses. Kui 2017. aasta paistis silma kõigi aegade madalaima liikluses hukkunute arvu poolest, siis 2018. aasta on alanud traagiliselt.

„Aasta alguse olukord liikluses on olnud väga murettekitav. Heitlikud ilma- ja teeolud on toonud kaasa suure hulga õnnetusi ning kahetsusväärsel kombel ka inimohvreid. Muutuvad olud nõuvad korrektset teehooldust, mida liiklusturvalisuse eest vastutavad ametkonnad peavad hoolega jälgima. Kuid panen ka liiklejatele südamele, et roolis olles tuleb keskenduda sõitmisele. Valige õige sõidukiirus ning arvestage ilmaoludega,“ rääkis liikluskomisjoni tööd juhtinud majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

„Jaanuar on liiklusõnnetuste ja inimohvrite arvu poolest olnud tõeliselt sünge kuu, kuid loodetavasti olukord normaliseerub ja me suudame liiklusohutust suurendada. Möödunud aasta numbreid saab pigem pidada positiivseteks, kuid samas tuleb rohkem tähelepanu pöörata ka raskete vigastustega lõppenud õnnetustele,“ märkis minister Simson.Nii politsei kui Maanteeameti esindajad tõdesid, et heitlikes ilmastikuoludes on raske nii autojuhil kui tee hooldajal – libedus võib tekkida minutitega ja ootamatult ka juhul, kui tee hooldaja on andnud endast parima ning ka hoolas juht võib sattuda ohtlikku olukorda.Ka täna õhtuks on Riigi Ilmateenistus andnud hoiatuse, et hilisõhtul muutuvad teeolud tuisus ja tugevas lumesajus halvaks ning suureneb jäiteoht.2017. aasta oli läbi aegade liiklusstatistika kokkuvõttes ohvritevaeseim, liikluses hukkus 48 inimest. Eelnevatel aastatel on see number jäänud 70-80 lähedale ning ca 15 aastat tagasi küündis veel 200-ni.Lisaks liiklusohutuse olukorrale arutas liikluskomisjon muu hulgas ka veokite teekasutustasu rakendamise küsimusi, maanteeinfokeskuse tegevuste üleandmist häirekeskusele ning teatud maanteelõikudel sõiduradade keskpiirete kasutamist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077