Autor: Logistikauudised.ee • 23. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT moderniseerib kuus laeva

BLRT moderniseerib kuus laeva.
Foto: BLRT
BLRT Grupp ja Hollandi laevandusfirma Spliethoff's Bevrachtingskantoor B.V. allkirjastasid lepingu 12500tonnise kandevõimega F-seeria laevade moderniseerimiseks.

See lepe hõlmab heitgaasipuhastite ja ballastvee käitlemissüsteemide paigaldamist kuuele Spliethoffi laevale.

Varem sai sama firmaga sõlmitud leping neljateistkümne 21500tonnise dedveidiga S-seeria aluse seadmestamiseks ballastvee käitlemissüsteemidega. 

„Laevade ajakohastamine on alanud ning see kestab 2020. aasta alguseni. BLRT Grupi Tallinna ja Klaipeda laevatehased varustavad selle aja jooksul valdava osa Spliethoffi alustest puhastusseadmetega,“ selgitas BLRT Repair Yards direktorite nõukogu esimees Andrejus Babachinas pressiteates. 

8. septembril 2017 jõustus rahvusvaheline laevade ballastvee ja setete kontrolli ning käitlemise konventsioon (BWM), mille järgi peavad rahvusvahelisi vedusid tegevad laevad vahetama või puhastama ballastvett, et kaitsta merekeskkonda selle vee kaudu edasikanduvate võõrliikide eest.

Moderniseerimisprojektides kasutatakse tehnoloogilist lahendust GloEn-Patrol, mille arendaja on Lõuna-Korea ettevõte Panasia, kes on maailma suurim ballastvee käitlemissüsteemide tootja ja selle turu liider.

Need süsteemid on ühed keskkonnasõbralikumad tehnoloogilised lahendused mis tahes tüüpi laevadel rakendamiseks.

Lõuna-Korea firma Panasia on BLRT Grupi kauaaegne partner. Koostöös on BLRT Grupi Tallinna laevatehases loodud testimiskeskus, et näidata klientidele  GloEn-Patrol tehnoloogilise lahenduse võimalusi ning korraldada koolitusi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077