Autor: Logistikauudised.ee • 9. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink Grupp teenis üheksa kuuga 45,4 miljonit eurot puhaskasumit

Foto: Andras Kralla
ASi Tallink Grupp üheksa kuu auditeerimata vahearuande kohaselt teenis kontsern käesoleva aasta esimese üheksa kuuga 45,4 miljonit eurot puhaskasumit, mis on 4,8 miljoni euro (11,9%) võrra rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Kontserni auditeerimata müügitulu kasvas esimese üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 3,2% võrra 734,1 miljoni euroni ning auditeerimata kulumieelne ärikasum (EBITDA) ligi 10 miljoni euro võrra ning oli 129,5 miljonit eurot.

„Antud tulemused on Tallink Grupi jaoks positiivsed, eriti praegustes tihedates konkurentsitingimustes. Selle aasta tulemusi on mõjutanud mitmed asjaolud. Näiteks uue veeldatud maagaasil töötava laeva Megastar liinile tulek Tallinn-Helsingi liinil, viie reisilaeva korralised hooldustööd esimeses kvartalis, veomahu võimekuse kasv mitmel Tallink Grupi opereeritud liinil peale laevade liinivahetust 2016. aasta detsembris ning konkurentsi tihenemine Tallinn-Helsingi liinil, mis on omakorda avaldanud mõju piletihindadele,” kommenteeris tulemusi AS Tallink Grupi finantsdirektor Veiko Haavapuu.

„Tihedast konkurentsist hoolimata on Tallink Grupi reisijate koguarv pidevalt kasvanud ning eriti jõudsalt on kasvanud kontserni kaubavedu kõigis geograafilistes segmentides.  Ootuspäraselt ning eelnevate aastatega sarnaselt on käesoleva aasta suurimad käibe ja kasuminumbrid teenitud kolmandas kvartalis, mis on ühtlasi suvine turismi kõrghooaeg. 2017. aasta kolmas kvartal on aga meie jaoks olnud eriti positiivne, kuna kolmanda kvartali reisijate koguarv kasvas eelmise aastaga võrreldes 2% võrra ja  saavutasime juulikuus uue reisijate arvu rekordi, mis mõjutas positiivselt kolmanda kvartali finantstulemusi,” lausus Haavapuu.

„Kaubaveo mahud kasvasid kõigis meie geograafilistes segmentides, mitte ainult 2017. aasta kolmandas kvartalis, vaid kogu üheksa kuu jooksul ja teenisime sellega 10.1 miljoni euro (13.1%) võrra suurema müügitulu võrreldes eelmise aasta esimese üheksa kuuga. See kasv näitab, et meie eesmärk pakkuda Läänemerel paindlikku, taskukohast ja tõhusat kaubaveoteenust kõigil Tallink Grupi poolt opereeritavatel liinidel annab tulemusi,” sõnas Haavapuu pressiteates.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077