Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskuse AS pöördus 2016. aastal tagasi kasvule

Transiidikeskuse AS pöördus 2016. aastal tagasi kasvule
Foto: Äripäev AS
Vaatamata jätkuvalt nõrgale nõudlusele Venemaal suutis Transiidikeskuse AS 2016. aastal kasvatada nii käivet kui kasumit.

Transiidikeskuse AS Muuga konteinerterminal käitles 2016. aastal 200 257 TEU’d (TEU on 20-jalase konteineri tingühik), mis on 3% vähem kui 2015. aastal aastal. Transiidikeskuse AS terminalide kogukaubakäive kokku oli 2,83 miljonit tonni, mis on 8% rohkem kui 2015. aastal.

Stabiilse konteinerkäibe kõrval andis üldkaubaterminali kaubakäibe kasv olulise panuse ettevõtte tulemusse.“Ettevõte pingutused kompenseerida vähenenud Venemaa nõudlust Eesti oma eksportkaupadega on hakanud vilja kandma. Eesti ekspordile on konteinertransiit kujunemas heaks alternatiiviks – oleme investeerinud uutesse puidugraanulite ja vilja eksporti toetavate ladude ja ladustamiseks vajalike laborite arendamisse. Kokku investeeris ettevõtte möödunud aastal 5 miljonit eurot. Tehtud investeeringud võimaldavad klientidel oma kaupa enne eksporti meie ladudes hoida, ümber laadida kui ka selle kvaliteeti mõõta,” kommenteeris möödunud aasta tulemusi Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Vladimir Popov. 

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.Aruandeperioodi olulisemad arvnäitajad (kõik 2016. aasta koondarvud):

Veosekäive 2,827 miljonit tonni (+8%)

Konteinerite käive 200 257 TEU (-3%)

Müügitulu 19 247 198 EUR (+5%)

Puhaskasum 3 513 956 EUR (+12%)

Olulise saavutusena märgib Transiidikeskuse AS enda jaoks ära möödunud aastal saavutatud uut kvaliteeti koostöösuhetes Eesti Maksu- ja Tolliametiga, kes andis Transiidikeskuse AS-ile 2016. aastal volitatud ettevõtja staatuse (AEO sertifikaadi), mis võimaldab ettevõttel kasutada erinevaid tolliprotseduurilisi lihtsustusi. Sellega seonduv staatus määratleb loa saanud ettevõtja usaldusväärse ja turvalise partnerina, kes saab kasutada erinevat hulka tollialaseid soodustusi.

“Meile antud volitatud ettevõtja staatus on hea uudis kõikidele meie klientidele. Klientide jaoks vähenes selle tõttu tollikontrollide arv, soodustusena tekkis eelisjärjekorra võimalus, ettevõtjad said lihtsama menetluse osalisteks erinevate lubade vormistamisel ja palju muid eeliseid. Meie kaudu liigub niivõrd palju kaupa, et lihtsustatud tolliprotseduuridest saadav efektiivsuse kasv on meie klientide jaoks reaalne võit rahas ja ajas,” ütles Popov.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077