Autor: Logistikauudised.ee • 8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordica: oleme Eesti eesistumiseks valmis

Foto: Nordica
Nordica teatel alustati ettevalmistusi Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ajaks juba eelmisel aastal. Sellest ajast on olulisematel liinidel võimekust suurendatud ja valmis ollakse vastavalt vajadusele operatiivselt reageerima.

Nordica alustas käesoleva aasta juulist detsembrini toimuva Eesti eesistumise jaoks valmistumist juba eelmise aasta lõpus.

„Oleme koordineerinud tegevusi Riigikantseleiga, analüüsinud Leedu paari aasta tagust kogemust lennureisijate teenindamisel ja nende reisijate voogu eesistumise ajal“, märkis juhatuse esimees Jaan Tamm prerssiteates. Suurendatud on liinilendude ja istekohtade arvu Tallinna ja Euroopa pealinna Brüsseli vahel ning seda tehakse vastavalt vajadusele veelgi. Praegu saab Nordica otselennuga Tallinnast Brüsselisse ja tagasi lennata kümme korda nädalas, mis teeb ca 2000 istekohta nädalas.

Eelmise aastaga võrreldes on suurendatud istekohtade arvu perioodil juunist novembrini 22 protsendi võrra, mis teeb üle 15000 lisaistekohta. See lennuplaan on aluseks, millele ollakse valmis ürituste kava täienedes ja nõudluse kasvades koheselt lisandusi tegema. Samuti on tehtud kokkulepped nii strateegilise partneri kui ka teistega lennukite vahetuseks, et vajadusel graafikut veelgi tihendada.

Kuna järgmise poolaasta Euroopa tähtsaimad koosolekud toimuvad Tallinnas, peab lisaks Brüsselile saama mugavalt Tallinnasse lennata ka teistest olulistest piirkondadest, näiteks Hollandist, Rootsist, Saksamaalt ja Poolast. Selle tarbeks on Nordica lendude arvu ja pakutavaid istekohti teistel liinidel juba praegu suurendanud. Tervikuna on selle aasta Nordica liinivõrgustikus suurendatud lendude arvu üle 15 protsendi ja istekohtade arvu üle 30 protsendi, mis on üle 180000 istekoha.

Oleme pidevas kontaktis Riigikantseleiga, arvestame Euroopa ametnike puhkusekavadega juulis ja augustis, ning jälgime tähelepanelikult järjest täpsustuvat ürituste kava, et proaktiivselt suurenevale nõudlusele reageerida, teatas Nordica.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077