Autor: Heija-Liis Ristikivi • 3. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post otsib juhatuse esimeest

Omniva praeguse juhi Aavo Kärmase teenistusleping saab läbi 30. aprillil.
Foto: Meeli Küttim
AS-i Eesti Post nõukogu kuulutas välja avaliku konkursi ettevõtte juhatuse esimehe kohale, sest Aavo Kärmase teenistusleping lõpeb 30. aprillil 2017.

Ettevõtlus-ja infotehnoloogiaminister Urve Palo sõnul on Eesti Post on meie kõigi jaoks oluline info-ja logistikaettevõte, kes peab tagama nii kirjade ja ajalehtede õigeaegselt adressaadini jõudmise ka kõige kaugemal metsakülas kui ka e-kaubamajadest tellitud saadetise kiire ja kvaliteetse kohale jõudmise tellijatele. E-kaubandus on maailmas kiirelt arenev valdkond ja seetõttu on ka ettevõtte tähtsus Eesti majanduses kasvamas, leidis minister, kes usub, et sellise ettevõtte juhtimine on väärikas väljakutse Eesti tippjuhtidele. Seetõttu oodatakse sisukat konkurssi.

Nõukogu esimehe Merike Saksa sõnul oodatakse sobilikult kandidaadilt logistika- ja e-kaubanduse äri head tundmist, kõrgharidust soovitavalt majanduse, logistika või finantsvaldkonnas ja vähemalt 3-aastast töökogemust suurettevõtte juhina. Oluline on strateegiline mõtlemine, kõrge pingetaluvus ja laitmatu ärialane reputatsioon, märkis Saks.

Juhatuse esimehel on nõutav riigisaladuse juurdepääsuluba või valmidus selle taotlemiseks.

Omalt poolt pakub ettevõte väljakutset juhtida üht suurimat posti- ja logistikaettevõtet ning e-kaubanduse eestvedajat Baltikumis, kellel on täita oluline roll Eesti riigi majanduse edendamisel.

Juhatuse esimehe konkursi viib läbi ja sobivate kandidaatidega võtab ühendust ettevõtte nõukogu. AS-i Eesti Post põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine. Lisaks emaettevõttele kuuluvad kontserni tütar- ja sidusettevõtted. SIA Omniva ja UAB Omniva LT, mille põhitegevus on pakiautomaadi- ja kullerteenuse osutamine Läti ja Leedu turul. AS-i Maksekeskus tegevusala on makselahenduste pakkumine e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele Baltikumis. Post11 pakub e-kaupmeestele rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.

Omandisuhtelt on AS Eesti Post Eesti riigile kuuluv äriühing. Kontsernis töötab 2400 inimest üle Baltikumi ning 2015. aasta käive oli 75,6 miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077