Autor: Logistikauudised.ee • 30. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DFDS hakkab Paldiski-Hanko laevaliini opereerima 1. oktoobrist

Paldiski-Hanko laevaliini teenindab parvlaev Sailor.
Foto: DFDS Seaways
Meretranspordi- ja logistikaettevõte DFDS hakkab alates 1. oktoobrist opereerima Paldiski ja Hanko vahelise kauba- ja reisijateveo laevaliini.

Konkurentsiamet kiitis heaks septembri alguses sõlmitud tehingu DFDSi ja OÜ Navirail vahel ning andis loa Paldiski ja Lõuna-Soomes asuva Hanko vahelise kauba- ja reisijateveo laevaliini opereerimiseks DFDSi Eesti üksuse poolt.

DFDS hakkab Paldiski-Hanko liini teenindama kaheksa väljumisega nädalas mõlemal suunal. DFDS jätkab liini opereerimist Eesti meeskonnaga ja Eesti lipu all. Laevaliini jääb teenindama  parvlaev Sailor. Paldiski-Hanko ülesõit kestab kuni 3,5 tundi ning liini teenindaval parvlaeval Sailor on 119 kajutikohta.

Parvlaev teeb sõltuvalt nädalapäevast üks kuni kaks väljumist päevas, va laupäev, mil laevaliiklust ei toimu. DFDSi Eesti üksus jätkab ka olemasoleva Paldiski-Kapellskäri liini teenindamist. Kapellskäri ja Paldiski kauba- ja reisijateveo laevaliinist on tänaseks saanud tähtis magistraaltee Põhja-Baltikumist Rootsi ning teise laevaliini lisamine Paldiskisse annab võimaluse ühendada kaubaveoteenuseid DFDSi teiste liinidega.

Paldiski ja Hanko vaheline kauba- ja reisijateveo laevaliin hakkab kuuluma Baltikumi äriüksusesse ning seda hakkab juhtima DFDS-i Eesti üksuse liinidirektor Peeter Ojasaar.

DFDS on Põhjamaade meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib 55 laevaga 25 liinil nii Lääne- kui ka Põhjamerel. DFDS Eesti tütarfirma kuulub DFDS kontserni ning teenindab Paldiski-Kapellskäri liini kuue väljumisega nädalas mõlemal suunal. Paldiski-Kapellskäri liini teenindab parvlaev Liverpool Seaways. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077