Autor: Logistikauudised.ee • 10. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis on 7,5 korda vähem lennuühendusi võrreldes Euroopa keskustega

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal.
Foto: Eiko Kink
Majandus- ja taristuminister Kristen Michal tõi Luksemburgis toimunud transpordiministrite kohtumisel välja, et Eesti kuulub nende 13 Euroopa Liidu liikmesriigi hulka, kus on 7,5 korda vähem lennuühendusi, kui ülejäänud 15 liikmesriigis.

Michal rõhutas sel nädalal Luksemburgis toimunud transpordiministrite kohtumisel, et Euroopa vajab paremaid lennuühendusi ka Euroopa-siseselt. “Euroopa-sisesed lennuühendused ei ole täna piisavad, et tagada kõiki liikmesriike rahuldavat olukorda. Eesti ei ole selles osas üksi, sarnased mured on mitmetel teistel Kesk-Euroopast veidi eemal asuvatel riikidel. Euroopa siselendude kese on väga tugevalt Lääne- ja Kesk-Euroopa suurte riikide poole kaldu, nagu märgib Euroopa Lennundusstrateegia. Kolmeteistkümnel Euroopa Liidu liikmesriigil, seal hulgas Eestil on lennuühendusi ülejäänud viieteistkümnega võrreldes tervelt 7,5 korda vähem. See on tõsine vahe, ka majanduse arengu seisukohast,” osutas Michal.

Michali sõnul ei peaks Euroopa Lennundusstrateegia keskenduma üksnes globaalsete lennuühenduste parendamisele, vaid peaks senisest jõulisemalt leidma võimalusi ka Euroopa siseste lennuühenduste parendamiseks. „Tunnustan eesistujariiki Hollandit ning Euroopa Komisjoni, et selles suunas otsitakse üha enam lahendusi, ” sõnas Michal.

Uue Euroopa Lennundusstrateegia alusel asutakse juba sel aastal koostama täpsemaid lennundusturgu elavdavaid algatusi, eesmärgiga tagada paremad ühendused nii Eestile kui ka teistele vähem ühendatud sihtkohtadele. Eesti kavatseb ka omalt poolt esitada Euroopa Komisjonile ettepanekud Euroopa-siseste lennuühenduste parendamiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077