Autor: Koit Brinkmann • 3. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skandaali osalised lahkuvad ettevõtete juhtimisest

Tallinna Sadamaga seotud korruptsiooniskandaalis kahtlustatavad Üllar Raad ning Tõnis Pohla lahkusid ettevõtete juhtorganitest.

Eelmisel nädalal kaitsepolitseiametnike poolt kinni peetud, kuid vahi alla mitte võetud Esteve Terminal ASi juhatuse liige Raad ning nõukogu esimees Pohla on neil päevil asendatud uute inimestega. Nii on ettevõtte juhatuse liikmeks saanud Ants Ratas ning nõukogu juhib Tarmo Nurmetalo.

Esteve Terminal tegutseb Tallinna Sadamalekuuluvas Paldiski Lõunasadamas ning tema emafirma on Baltic Maritime Logistics Group AS (BMLG).

Vangerdus toimus ka BMLGs ning kontserni kuuluva CF&S Estonia nõukogus. Pohla on mõlema ettevõtte nõukogust lahkunud ning tema asemel on nõukogu esimeheks saanud Ratas.

BMLG on holdingfirma, mis on firmade asutamise ja ülevõtmise kaudu investeerinud kuue Euroopa Liidu liikmesriigi ning Vene Föderatsiooni, Kasahstani ja Valgevene logistikaettevõtetesse.

Kontserni tütar- ja sidusettevõtted on tegevad kaupade ekspedeerimises, laeva- ja liiniagendi teenuste osutamises, ookeani konteinerlaevaliinide esindamises, prahtimises, mere-, raudtee- ja maanteevedude korraldamises ning sadama- ja stividoriteenuste osutamises.

BMLG mullune müügitulu oli üle 125 miljoni euro, millest pool tuli ekspedeerimisteenuse osutamisest ning kolmandik merevedudest. Puhaskasumit teenis kontsern 6,7 miljonit eurot.

Ettevõtte omanikud on Tõnis Pohla, Ants Ratas, Andres Vahi, Karin Nurmetalo ja Tarmo Nurmetalo.

BMLG nõukogu esimehe Ants Ratase kommentaar:

Saan kinnitada, et Tõnis Pohla ja Üllar Raad on esitanud avalduse ESTEVE Terminal AS ja CF&S Estonia AS juhtorganitest tagasiastumiseks.

Pohla ja Raadi tagasiastumine on ajendatud soovist distantseerida ennast kriminaalmenetluse ajaks ESTEVE Terminal ASist ja teistest BMLG kontserni ettevõtetest kuni asjaolude lõpliku selgumiseni.

Kriminaalmenetlus ei ole ESTEVE Terminal AS igapäevast majandustegevust mõjutanud (v.a. Üllar Raadi tagasiastumine juhatuse liikme kohalt), kuna need äriühingud ei ole selle kriminaalmenetluse osalisteks. Kriminaalasjas on kahtlus esitatud üksnes erinevatele füüsilistele isikutele, mitte äriühingutele, mistõttu kriminaalmenetlusel ei ole vahetut mõju ESTEVE Terminal ASi tegevusele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077