Autor: Juhan Lang • 11. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pant lahkub Tallinki juhi kohalt

Tallink Grupp teatas äsja, et ettevõtte nõukogu rahuldas senise juhatuse esimehe Enn Pandi palve astuda uuest aastast tagasi juhatuse esimehe kohalt, misjärel ta siirdub Tallinki nõukogusse, uueks juhatuse esimeheks saab Janek Stalmeister.

Alates 1996. aasta detsembrist ettevõtte juhatuse esimehena töötanud Enn Pandi sõnul ei tähenda antud ametikohalt taandumine soovi Tallinki tegemistest eemalduda. „Olen 18 aasta jooksul ehitanud üles suurepärase firma ja kujundanud fantastilise meeskonna ning Janek on kahtlemata õige inimene ettevõtet edukalt edasi viima. Ise jään kindlalt osalema firma strateegia kujundamises, tõsi, seda nüüd nõukogu tasandil,“ märkis Pant pressiteate vahendusel.

Tallinki nõukogu otsustas täna valida laevafirma juhatuse esimeheks kontserni juhatuse liikme ja kontserni finantsjuhi Janek Stalmeistri.

Janek Stalmeister ütles pressiteates, et tunneb suurt vastutust niivõrd võimsa ettevõtte juhi kohale asumisel. „Olen töötanud Tallinkis alates 1999.aastast ja osalenud ettevõtte kiires arengus. Nendele kogemustele tuginedes loodan firma liidripositsiooni veelgi tugevdada“, lisas ta.

Janek Stalmeister alustas kontsernis tööd 1999. aastal. Läbi aastate on Stalmeister olnud finantsnõunik, varahaldur ja finantsdirektor ning alates 2009. aastast on olnud ta Tallinki juhatuse liige ja kontserni finantsjuht.

Stalmeister on lõpetanud Rahvusvahelise Sotsiaalteaduste Rakendusliku Kõrgkooli LEX 1999 aastal. Enne ASi Tallink Grupp tööle asumist on Janek Stalmeister töötanud rahandusministeeriumi välislaenude talituse juhataja positsioonil 1994-1997. Stalmeistrile kuulub 45 000 Tallinki aktsiat.

Enn Pant on olnud Tallinki juhatuse esimees alates 1996. aasta detsembrist. 1992-1996 töötas ta rahandusministeeriumi kantslerina. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna 1976. aastal. Enn Pandile kuulub 3 951 913 ASi Tallink Grupp aktsiat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077