Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 29. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hanschmidt ja Pant ostavad Estonian Airi

Estonian Airi nõukogu kinnitas Euroopa Komisjonile esitatava täiendatud restruktureerimiskava, mille heakskiitmine loob eeldused Infortar Grupi kaasamiseks lennufirma enamusaktsionärina.

Estonian Airi täiendatud restruktureerimiskava esitatakse Euroopa Komisjonile 31. oktoobril. Restruktureerimiskava kinnitamisel investeerib Infortar Grupp lennufirmasse ajaliselt eeldatavalt 2015. aasta kevadel. Omandistruktuuri muudatused peab eelnevalt heaks kiitma ka Eesti valitsus.

“Eesti riik on otsinud võimalusi kaasata rahvusliku lennukompanii omanikeringi tugev erainvestor viimase kolme aasta jooksul,” lausus Estonian Airi nõukogu esimees, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas. “Täna oleme jõudnud ühtse kavatsuse leppeni partneriga, kel on konkurentsitult kõige parem visioon Estonian Airi tulevikust ning oskusteave turismisektorist.”

AS-i Infortar juhatuse esimehe Ain Hanschmidti sõnul on tegemist suure väljakutsega, samas saab Infortar Grupp Estonian Airi arengu heaks rakendada oma laia kogemust investeerimisel turismi- ja teenindusvaldkonda ning finantsvõimekust.

“Näeme lisaks mitmeid olulisi mahuefekti andvaid sünergiavõimalusi Tallinkiga – näiteks hangete hinnas, turundustegevustes, müügivõrgustikus,” lausus Hanschmidt.

Estonian Air on Tal linnas baseeruv Eesti rahvuslik lennufirma, mille lennukiparki kuulub neli Embraer 170 ja kolm CRJ900 lennukit. Ettevõte regulaarlendude liinivõrku kuulub 10 otselennu sihtkohta, neile lisanduvad hooajalised sihtkohad ja tšarterreisid.

AS Infortar on Ain Hanschmidtile, Enn Pandile ja Kalev Järvelillele kuuluv investeerimisfirma, millele kuulub muuhulgas 36 protsenti Läänemere juhtivast laevandusfirmast AS Tallink Grupp. Ettevõtte tegevus keskendub investeeringutele turismisektoris, transpordivaldkonda ning kinnisvaraarendusse.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077