Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

East Capital ostis Rimi Eesti logistikakeskuse

East Capitali halduses olev kinnisvarafond East Capital Baltic Property Fund II ostis Rimi Eesti Food AS-i logistikakeskuse ja peakontori Tallinna lähedal Jüris, teatas ettevõte. 

Kinnistu senine omanik oli Rimi/ICA grupi tütarettevõte Kinnisvaravalduse AS. Tehingu järgselt jääb AS Rimi Eesti Food kinnistu pikaajaliseks rentnikuks. Tehingu maht oli 13,4 miljonit eurot, mis vastab 8% kapitalisatsioonimäärale.

Rimi Baltikumi kinnisvarajuhi Ruth Laatre sõnul on Jüri logistikakeskuse müük osa Rimi Baltikumi kinnisvaraportfelli restruktureerimisplaanist. “Osad Rimile kuuluvad kinnisvaraobjektid Eestis, Lätis ja Leedus müüakse selleks, et finantseerida kauplusteketi laienemist järgnevatel aastatel. Müüdud kinnisvarale sõlmitakse pikaajalised rendilepingud,” lisas Laatre.

East Capital Real Estate tegevjuht Madis Raidma sõnul sobib Rimi peakontori ja logistikakeskuse hoone kinnisvarafondi portfelli, kus pikaajalised rendilepingud tagavad stabiilse rahavoo ja atraktiivse tootluse investoritele. "Selle tehingu tulemusena suureneb East Capitali poolt juhitavate lao- ja tootmispindade portfell Eestis 80 000 ruutmeetrini, kus tegutseb kokku 20 üürnikku,“ sõnas Raidma.

„Baltikumi kinnisvaraturg on East Capitali jaoks oluline ja huvitav turg. Kavatseme kindlasti kinnisvara valdkonnas edasi laieneda," lisas Raidma.

2013. aastal loodud East Capital Baltic Property Fund II investeerib kommertskinnisvara (büroo, kaubandus, logistika) objektidesse kogu Baltikumis. Tänaseks on fondil investeeringuid kõigis kolmes Balti riigis ning plaan on laieneda edasi.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077