Autor: Rainer Saad • 15. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinkil rekordkahjum

Tallink teenis esimese kvartali hooldustööde ja madalhooajal 23,4 miljoni euro suuruse puhaskahjumi, mis on laevakompaniile börsil oleku ajal suurim.

Tallink toob enda majandusaruandes välja, et esimeses kvartalis olid mitmed kontserni laevad korralises hoolduses. Lisaks avaldas ühekordset mõju kruiisilaeva Silja Serenade hooldus ning põhjalikud uuendustööd. Täiendavalt võimendasid esimese kvartali kõikumist lihavõttepühad, mis on tavapärasest populaarsem aeg reisimiseks, kuid mis jäi käesoleval majandusaastal teise kvartalisse.

Möödunud aasta samal ajal oli Tallinki puhaskahjum 17,5 miljonit eurot, mis tähendab, et kahjum suurenes aastaga kolmandiku võrra. LHV Pank ootas puhaskahjumiks 19,4 miljonit, Swedbank 19,55 miljonit.

Kontserni käive esimeses kvartalis oli 188,2 miljonit eurot, mis on 1,2% ehk 2,4 miljonit eurot väiksem kui eelmise majandusaasta esimeses kvartalis. LHV ootas käibeks 189,9 miljonit ja Swedbank 193,04 miljonit eurot.

Tallink vedas esimeses kvartalis kokku 1,9 miljonit reisijat, mida on 0,5% rohkem kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal. Kvartali jooksul jätkus kasv Eesti-Soome vahelistel laevaliinidel, kus käive kasvas 5,2%, tuginedes 4,5% reisijate ning 34,2% kaubaveoühikute kasvule. Pikemast hooldustööde perioodist tulenevalt kahanes Soome-Rootsi vaheliste liinide reisijate arv 6,1% võrra.

Veebruaris lansseeris Tallink uuendatud Silja Serenade’i Stockholm-Helsingi liinil. Laeval on 50% võrra rohkem kaubanduspinda, mis hõlmab endas ka uuendatud kaupluse kontseptsiooni, uusi müügipindu ning uut restorani.

Kontserni EBITDA (ärikasum enne kulumit) langes 7 miljonilt eurolt 4,5 miljonile. Swedbank prognoosis EBITDA-le 11% kasvu 7,78 miljoni euroni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077