Autor: Mari Mets • 21. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post koondab piirkondade juhid

Eesti Post loob juhtimise hõlbustamiseks juunist senise 13 piirkonna asemel viis uut ja suuremat ning praegused piirkonnajuhtide ametikohad kaovad.

"Vaatame üle kogu oma jaevõrgu struktuuri, täna on meil 13 piirkonda, me viime selle arvu viie peale. Selge on see, et kui täna on piirkonnajuhtidele 13 kohta ja tulevikus on viis, siis kõigile neid ei jagu. Ülejäänud piirkondade juhid kaovad, aga see ei tähenda, et need inimesed ära kaovad. Me teeme konkursi ja otsime kõikidele parematele inimestele maja sees kohti," sõnas Eesti Posti juht Aavo Kärmas.

Ettevõte vähendab tema sõnul piirkondade arvu peaasjalikult sellepärast, et juhtimist paremini korraldada, kiiremini juhtimisotsuseid ellu viia ning ka kulusid kokku hoida. Kui suurel määral piirkondade arvu kaheksa võrra vähendamine kulusid kärbib, Kärmas täpselt öelda ei osanud.

"Tarbija jaoks ei muutu midagi, ühtegi postkontorit selle muudatusega kinni ei panda. Kogu praegune postiteenuste valdkonna struktuur on üles ehitatud kuus aastat tagasi, see vajab lihtsalt kaasajastamist," selgitas ta.

Postiteenuste divisjoni juhi Kaido Padari sõnul on kõigi viie piirkonna juhtide kohale välja kuulutatud konkursid ning neile on oodatud kandideerima nii Eesti Posti tänased piirkondlikud juhid kui ka inimesed väljastpoolt ettevõtet.

Lisaks piirkondade vähendamisele toimub ettevõttes veel väiksemaid struktuurimuudatusi, millega seoses kuulutatakse lähiajal välja konkursid ka teistele uutele ametikohtadele.

1. juunist koondatakse Eesti Posti senised 13 piirkonda Viljandi, Valga, Võru-Põlva, Tartu, Pärnu, Saare-Hiiu, Haapsalu-Rapla, Järva-Jõgeva, Rakvere, Ida-Viru, Lasnamäe, Mustamäe ja Tallinna kesklinn viieks laiemaks Tallinna, Lõuna, Põhja, Ida ja Lääne piirkonnaks. Eesti Posti kinnitusel ei ole uued piirkonnad pandud paika mitte Eesti kaardi järgi, vaid lähtuvad ettevõtte vajadustest ja kõige mugavamatest logistilistest võimalustest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077