Autor: Tanel Raig • 11. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Mereakadeemia ühineb Tallinna Tehnikaülikooliga

Vabariigi Valitsus kinnitas oma eilsel istungil Eesti Mereakadeemia ühinemise Tallinna Tehnikaülikooliga.

Mereakadeemiast saab TTÜ kolledž, mida juhib direktor ja mis asub Tallinnas, Kopli 101.

Mereakadeemia ja TTÜ ühinevad 1. augustil 2014. Sellest päevast alates loetakse kõik Eesti Mereakadeemia rakenduskõrgharidus- ning magistriõppe üliõpilased ja täiendusõppurid TTÜ üliõpilasteks ja täiendusõppuriteks ning neile laienevad kõik TTÜ üliõpilaste ning täiendusõppurite õigused ja kohustused.

„Ühinemine võimaldab tugevdada koostööd üld- ja alusainete osas Tallinna Tehnikaülikooli teaduskondade, instituutide ja õppetoolidega. Koostöö loob oluliselt avaramad võimalused merenduse teadus- ja arendustööks, samuti kasvatab koostöö akadeemilise merehariduse potentsiaali ning tõstab õppetegevuse tõhusust ja kvaliteeti,“ kinnitas Vabariigi Valitsus oma otsuses.

Mereakadeemia ülesandeks jääb anda merendusalast rakenduskõrgharidus- ja magistriõpet, korraldada täiendusõpet, edendada õppe-, teadus- ja arendustegevust ning osutada merenduse valdkonnas vajalikke teadmusteenuseid.

TTÜga ei ühine Mereakadeemia kutseõppe valdkond. Enne Tehnikaülikooli ja Mereakadeemia liitumist luuakse uus kutseõppeasutus Eesti Merekool, millega Mereakadeemia hakkab tegema ulatuslikku koostööd.

Mereakadeemia jätkab oma tudengitele hariduse andmist kalapüügi ja -käitlemise tehnoloogia, külmutusseadmete, laeva jõuseadmete, sadamamajandamise ja meretranspordi juhtimise, tüürimehe, veeteede ohutuse korraldamise ja haldamise ning merenduse õppekavadel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077