Autor: Tanel Raig • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikapataljon näitab oma siseelu

Logistikapataljon korraldab täna lahtiste uste päeva, kus kõik huvilised saavad tutvuda üksuse igapäevategevustega.

Lahtiste uste päevaga tähistatakse pataljoni 95. aastapäeva. Täna kell 12.30 kuni 16.00 on logistikapataljon Tallinnas, Marja 4 avatud kõigile huvilistele. Eriti oodatakse külla sõjaväelogistikutest reservväelasi, pataljoni endiseid teenistujaid ning kutsealuseid noormehi.

Logistikapataljoni külalised saavad tutvuda üksuse igapäevategevustega, kaitseväes kasutusel olevate relvadega, transpordivahenditega ja varustusega, kaitseväe majutusoludega välitingimustes ning osaleda õhkrelvade laskmise võistlusel. Samuti pakub pataljon külalistele sõdurisuppi ja kuuma teed ning ringsõitu kaitseväe sõidukitel.

„Selle aasta pidustused on erilised, kuna tähistame väeosa aastapäeva viimast korda Tallinnas. Praeguste plaanide järgi on tuleval aastal samal ajal logistikapataljon juba ümber paiknenud Ämari kaitseväelinnakusse,“ ütles logistikakeskuse ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

Viimase kümne aasta jooksul on logistikapataljonis välja õpetatud enam kui 3000 reservsõjaväelogistikut. Läinud aastal valmistati pataljonis reservüksuse jaoks ette 145 kaitseväelast ning korraldati enam kui 270 000 km ulatuses vedusid ning transporditi 2000 inimest, 1000 euroalust ning enam kui sadakonda erinevat tehnikaühikut.

Logistikapataljon on 9. aprillil 1919 loodud Soomusautode kolonni järeltulija. Selle nime all osaleti ka Vabadussõjas. 1923. a. formeeriti väeosa ümber Auto-Tanki Divisjoniks, 1928. a. Auto-Tanki Rügemendiks. 1992. a. suvel loodi Kaitsejõudude Peastaabi autokompanii, mis 1997. a. formeeriti ümber tagalapataljoniks. 2002. a. moodustati kaitseväe logistikakeskuse tagalapataljon. See muudeti 2005. a. kaitseväe logistikakeskuse lahinguteenindustoetuse väljaõppekeskuseks. Alates 2009. a. kannab üksus nime kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljon.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077