Autor: Ave Lepik • 12. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluskahjude arv viimase nelja aasta madalaim

Veebruaris registreeris If Kindlustus viimase nelja aasta väiksema arvu kahjujuhtumeid, kuid märts tõotab oodatava lume tõttu tulla üsna ettearvamatu ning ohtlik, märgib kindlustus oma pressiteates.

Veebruaris maksis If Kindlustus oma klientidele 1957 kahjujuhtumi eest 2,8 miljonit eurot hüvitisi. Liikluskindlustuse kahjusid registreeriti 522, mis on viimase nelja aasta väikseim arv.

Suurimad veebruarikuu väljamaksed olid kaskokahjudes, kus If korvas 1,07 miljoni euro eest kahjusid. Varakahjusid hüvitati veidi üle 860 000 ja liikluse omasid 740 000 euro ulatuses.

Pea pooled Eestis juhtunud õnnetustest leidsid aset Tallinnas või Harjumaal.

If Kindlustuse sõidukikahjude osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul võib märtsikuu liikluses tulla üsna ettearvamatu. „Paljud on juba talverehvid suverehvide vastu vahetanud ning juba oleme kuulnud õnnetustest, kus öine jäide on suverehviga sõitjatele õnnetusega lõppenud. Ilmajaam lubab märtsikuusse miinuskraadidele lisaks ka lund ning see on liikluse seisukohast väga ohtlik. Soovitan talverehvide vahetamisega veel oodata vähemalt senikaua, kui enam öiseid miinuskraade ei esine,“ lisas Kiibus.

Varakahjudest teatati veebruaris 313 juhul ning nende arv tõusis aastataguse ajaga pea veerandi võrra. Reisikahjusid registreeriti 238 ning õnnetusjuhtumikahjusid 121.

Lõppenud kuul teatati ka 51 koera ja kassi kindlustusega seotud kahjust. Peamiselt oli põhjuseks looma haigusega seotud ravikulu, kuid varasemast enam esines ka õnnetusjuhtumitega seotud ravikulude hüvitamisi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077