Autor: Tanel Raig • 28. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CV Keskus: Transpordis väheneb palgatõusu plaan

CV Keskuse viimasel kolmel aastal läbi viidud uuringud ettevõtete palgatõstmise valmiduse kohta näitavad, et transpordi ja logistikasektor liigub teiste valdkondadega võrreldes vastassuunas.

Kui 2011. aasta lõpus tehtud uuringus planeeris 2012. aastaks kõigi sektorite peale kokku palgatõusu 27% ettevõtetest ning 2013. ja 2014. aastaks vastavalt 34% ja 38%, siis transpordis ja logistikas on palgatõusu plaanid järk-järgult vähenenud. Nii kavandab käesoleval aastal palgatõusu 31% transpordi ja logistika sektori ettevõtetest, aasta varem oli selliseid ettevõtteid 35% ja ülemöödunud aastal 38%.

CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt kommenteeris, et transpordi ning logistika valdkonna uuringule vastanute statistikast saab välja lugeda, et neil on teiste valdkondade ettevõtetega võrreldes tunduvalt tugevam surve konkurentidelt ja ka töötajatelt (mõlema osakaal 17%). „Palgamuutus tuleneb töötajate survest kõigis valdkondades keskmiselt 11%-l vastanutest ning konkurentide survest 8%-l. Antud valdkonna vastajad ei lugenud aga nii tugevaks teguriks hinnatõusu riigis, mis oli kõigi valdkondade vastanute vahel keskmiselt 17%. See oli ka ainus statistiline näitaja, milles võib näha madalat valmidustaset palkate tõstmisel,“  leidis Auväärt.

CV Keskuse statistika näitab ka seda, et tulevastele töötajatele transpordi ja logistikasektoris pakutav palk kasvab. „Kõik tööpakkujad kahjuks palganumbrit ei avalikusta. Avalikustatud palganumbreid vaadates näeme, et võrreldes 2013. aasta jaanuariga olid tänavu jaanuaris transpordi ja logistika valdkonnas keskmiselt 19% kõrgemad palgapakkumised,“ iseloomustas Auväärt palgaturul toimuvat.

Infolehe Transport ja Logistika leiab SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077